Politika

RADULOVIĆ: Nije me razočarao Đukanović, nego njegova alternativa koja me izdala

Član Predsjedništva Demokratskog fronta i potpredsjednik Pokreta za promjene Branko Radulović u emisiji Živa istina saopštio je da su za proteste najavljene za 27. septembar, obezbijedili 1.000 šatora, te da ih je cijeli projekat koštao oko pedeset hiljada eura.
RADULOVIĆ: Nije me razočarao Đukanović, nego njegova alternativa koja me izdala
Portal AnalitikaIzvor

Sedmicu uoči protesta Demokratski front pozvao je građane još jednom da se 27. septembra popodne okupe na platou ispred Skupštine i, nakon što upute Vladi zahtjeve, tamo ostanu dok zahtjevi ne budu ispunjeni. Gostujući u Živoj istini Radulović je kometarisao i odbijanje opozicije da se pridruži protestima, saopštio da Andrija Jovićević nije ni razmatran kao kandidat za novog lidera DF-a. Radulović je saopštio i ko bi, nakon Miodraga Lekića, mogao da bude sljedeći lider tog političkog saveza.

Protest DF-a sljedeće nedjelje počeće u 18 sati na platou kod Skupštine. Kako Zakon o javnom okupljanju nalaže, DF će sjutra ili najkasnije u utorak prijaviti policiji održavanje protesta kazao je Radulović. On dodaje da, prema Ustavu, mirni protest niko nema pravo da zabrani, tako da će u nedjelju 27. Vladi uputiti svoje zahtjeve.

- Uveče je okupljanje oko 18 sati. Tražićemo da održimo miroljubivi protestni miting. Kada se upute zahtjevi vrhu režima, ja ću, zajedno sa mnogim građanima koji to žele, ostati tu noć i neću se pomjeriti dok se ne ispune zahtjevi.

Više od hiljadu šatora i ostali inventar organizatore je koštao oko 50.000 eura.

- Sve će koštati oko 40, 50 hiljada eura sa cijelom infrastrukturom. Šatori koštaju deset-petnaest eura, potpuno opremljeni. Moramo da imamo jednu malu kantinu, moramo da nađemo vodu, da plaćamo santarije, Službu za hitnu pomoć takođe. Nijesmo imali sponzore, niti nas oni interesuju. Sponzori su svi građani.

Radulović ne skriva da ga je razočaralo odbijanje gotovo svih opozicionih subjekata da se pridruže protestima. Kaže da je takva reakcija opozicionara zapravo bježanje od javne odgovornosti. No dodaje da ga je više pogodio odlazak Miodraga Lekića iz DF-a.

- On je iskočio iz DF-a zato što nije želio proteste. On želi neki sasvim drugi politički angažman i drugo političko djelovanje. Ova njihova reakcija je bježanje, faktički, od javne odgovornosti. Mislite da je lako ići pod šator?

Saopštio je i da Andrija Jovićević nije kandidat za novog lidera Demokratskog fronta, ali je najavio i ko bi to mogao da bude.

- Taj lider biće školovaniji od mene, neće imati mrlje, mora biti pošteniji i moralaniji od nas iz DF-a, a to je teško. Taj lider biće za Crnu Goru do kraja. Otvoren je konkurs. Jovićeviću želim svako dobro, međutim nije je razmatran. A što se mene tiče, poslije iskustva sa Lekićem - ne!

Kakva-takva podrška DF-u došla je od SNP-a. Ipak mjesecima se protesti DF-a stavljaju u kontekst anti-NATO kampanje. Upitan da li SNP, kao partija koja se eksplicitno izjasnila da je protiv NATO-a, možda u protestima DF-a prepoznaje mogućnost da se poremeti posao uoči pozivnice za NATO, Radulović odgovara negativno.

- Ovaj protest je za KAP, autoput, moju unuku, za demokratsko odlučivanje da li ćemo biti za NATO ili ne...

O realnosti da nakon eventualnog rušenja kabineta Đukanovićeve Vlade protestima, DPS i ostali aktuelni participanti vlasti uđu u prelaznu Vladu, Radulović kaže:

- Mi ne tražimo da ova vlast ide nego tražimo zajedničku, prelaznu Vladu. Moje naveće životno razočarenje nije Đukanović, nego je alternativa Đukanoviću tako da ako mogu da sjednem sa tom altenativom koja me je izdala i razočarala, onda ću da sjednem zbog budućnosti Crne Gore.

Radulović je komentarisao i dešavanja koje je Nacrt zakona o vjeroispovjesti izazvao u Kotoru i Bijelom Polju.

- Vjera je u Crnoj Gori toliko izmanipulisana, da je postala antivjera i to je ludilo - zaključuje on.

Cijeli intervju sa Brankom Radulovićem biće emitovan večeras od 20 sati na Anteni M, Prvoj televiziji, i Atlas radiju i televiziji.

Izvor: Antena M

Portal Analitika