Društvo

Crna Gora obilježava 24 godine od proglašenja za ekološku državu

Crna Gora obilježava danas 24 godine od proglašenja za ekološku državu.
Crna Gora obilježava 24 godine od proglašenja za ekološku državu
Portal AnalitikaIzvor

Deklaracija o ekološkoj državi Crnoj Gori usvojena je na sjednici republičkog parlamenta koja je održana na otvorenom na Žabljaku 20. septembra 1991. godine.

U deklaraciji je bilo definisano strateško opredeljenje zemlje da usvaja i primenjuje najviše standarde i norme iz oblasti zaštite životne sredine, očuvanja prirode i ekonomskog razvoja na principima ekološki održivog sistema.

Iz nevladine organizacije Green Home ocijenili su da odrednica "ekološka država" Crne Gore koja je ugrađena u dva Ustava nema nikakvog praktičnog smisla. Iz te NVO su naveli da je da je već dostignuta velika i trajna devastacija prostora, a da je kvalitet životne sredine u mnogim segmentima i oblastima značajno degradiran. Kako su upozorili, broj višedecenijskih ekološih crnih tačaka se uvećao.

Izvor: Mina

Foto: montenegro.travel

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.