Društvo

Pavle Golubović oborio rekord puzijade (FOTO)

U podgoričkom šoping molu Delta City danas je održano deveto izdanje popularne dječije manifestacije "Dan Sunca". Bogati program manifestacije i ovog puta privukao je veliki broj djece koja su ispratila sve segmente cjelodnevnog programa.
Pavle Golubović oborio rekord puzijade (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor

Prijepodnevni dio programa rezervisan bio je za kreativnost, zdravlje i sport. Na parkingu ispred Zare mališani su učestvovali u kreativno-edukativnim radionicama: Violeta Double care, Dječiji problemi imaju rješenje, Maštoviti kutak, Upoznajmo Podgoricu, Ozi Ozon, Zdravi sendviči uz PIKO - Kreativna kuhinjica, Ispravi se i vježbaj i Papirni svijet. U okviru sportskog dijela programa, koji je održan nakon završetka kreativno-edukativnih radionica  svoje vještine pokazali su članovi gimnastičarskog kluba Enigma, fudbalskog kluba Calcio, košarkaškog kluba Budućnost Voli i ženskog rukomentog kluba Podgorica 2013.

19golubovicpavleU centralnom atrijumu Delte održana je Sunčana HiPP puzijada u kojoj je u 15 takmičarskih grupa nastupilo 90 beba. Već u prvoj trci oboren je rekord puzijade koji je do sada iznosio 4 sekunde i 60 stotinki, čiji je vlasnik bio Aleksej Krgović. Novi rekorder je Pavle Golubović koji je stazu dužine 3 metra prepuzao za 4 sekunde i 48 stotinki.

Pobjednici sedmog izdanja Sunčane HiPP puzijade su: Pavle Golubović, Helena Popović, Đurđa Šaković, Nina Bošković, Vukan Popović, Veljko Pajović, Matija Bojović, Haris Metjahić, Esma Lekić, Miljana Kadić, Uroš Pavićević, Stefan Pudar, Katarina Đuretić, Aleksa Vučković i Petar Ćetković.

Sponzor puzijade, HiPP, obezbjedio je poklone za svih 90 učesnika, a pobjednici su dobili i poklon vaučer u vrijednosti 30 eura za trgovinu u Kidsland radnjama.

19dansunca3Nakon popodnevnog takmičenja u puzanju, od 17:30h posjetioci manifestacije su uživali u vrlo zanimljivom kolažnom programu tokom kojeg su nastupili: solisti Djeca Sunca, učenici odjeljenja prvo pet i šesto pet osnovne škole “Mahmut Lekić”, pod vođstvom učiteljice Tamare Markovinović, Žarko Žabac, Dječiji hor Zvjezdice i Kulturni centar Beauty. Tokom dana posjetiocima su se predstavili i Violeta Double Care, Angie&Me, My Birthday, Hard Rock Cafe, Isla, Grawe, Double L i drugi.

Dan Sunca je popularna dječija manifestacija koja se organizuje već devet godina zaredom. Veliki broj mališana svake godine ima priliku da se zabavi i nešto novo nauči tokom zanimljivog i kreativno osmišljenog cjelodnevnog programa. Ove godine manifestaciju organizuje agencija Memento marketing i komunikacije.

Portal Analitika