Crna hronika

Priveden osumnjičeni za napad na radnika obezbjeđenja KCCG

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su i lišili slobode S.Š. (40) iz Podgorice koji je, kako se sumnja, 12. septembra 2015. godine fizički napao S.P, radnika obezbjeđenja Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, saopšteno je Portalu Analitika iz uprave policije.
Priveden osumnjičeni za napad na radnika obezbjeđenja KCCG
Portal AnalitikaIzvor

"Službenici CB Podgorica su ovo lice identifikovali i lišili slobode istog dana, 12. septembra, ubrzo nakon prijave događaja, o čemu je upoznat i nadležni tužilac koji je naložio da se od S.Š. uzme izjava i da se ovo lice pusti, te da se prikupe potrebna obavještenja i činjenice, što je policija i uradila. Nadležni tužilac se juče izjasnio o kvalifikaciji događaja, te je stoga S.Š. ponovo sinoć lišen slobode i danas predat tužiocu.  Naime, radnik obezbjeđenja Kliničkog centra u Podgorici je 12. septembra 2015. godine telefonskim putem prijavio Dežurnoj službi CB Podgorica da je nepoznato lice u prostorijama ovog objekta fizički napalo njegovog kolegu S.P. te da se to lice nakon događaja udaljilo. Na lice mjesta su odmah upućeni službenici CB Podgorica koji su nakon 20tak minuta od prijave događaja pronašli S.Š, lišili ga slobode i doveli u CB Podgorica. Oštećeni S.P. je zbog zadobijenih povreda zadržan u Kliničkom centru na posmatranju", navodi se u saopštenju.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji se naložio da se od S.Š. uzme izjava, da se lice nakon toga pusti bez zadržavanja, te da se dalje upozna o tome kada se konstatuju povrede S.P. i kada S.P. podnese CB Podgorica prijavu u pisanoj formi.

"Oštećeni S.P. je, 16. septembra, pristupio u CB Podgorica i od njega je u pisanoj formi uzeta izjava na okolnosti događaja koja je proslijeđena ZODT. ZODT se juče, 18. septembra, izjasnio da se u događaju stiču elementi bića krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, nakon čega su policijski službenici, shodno izjašnjenju tužioca, sinoć lišili slobode S.Š. Osumnjičeni S.Š. je danas, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, uz krivičnu prijavu priveden ZODT u Podgorici, koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode", precizirano je u saopštenju Uprave policije.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.