Svijet

ORBAN: Evropu će preplaviti sto miliona muslimana

Čak sto miliona migranata s Bliskog istoka, iz Azije i Afrike mađarski premijer Viktor Orban očekuje u Evropi. U intervjuu za njemački Die Welt rekao je i da će u budućnosti u Evropi biti više muslimana nego hrišćana, prenosi novinska agencija Patria.
ORBAN: Evropu će preplaviti sto miliona muslimana
Portal AnalitikaIzvor

Tvrdi i da je filantropski stav EU i Njemačke pokrenuo talas izbjeglica prema Evropi.

– Mi smo krivi jer smo svi zajedno, mediji, trustovi mozgova, političari, liberalnim pristupom stvorili utisak da mogu doći – kaže Orban.

– Mađarska policija uhapsila je 200 ljudi na granici, bude li tako svaki dan, hoćete li imati mjesta u zatvorima? – pitao je mađarskog premijera novinar Boris Kalnoki.

– Da, imamo nekoliko hiljada mjesta u zatvorima – rekao je Orban.

Nabrojao je i kako vidi razlike između europske kulture i kulture izbjeglica i najavio krizu identiteta u Evropi ako se izbjegličkom krizom bude loše upravljalo.

– Ostane li u Evropi puno muslimana, očito je da će hrišćani izgubiti to natjecanje, zbog demografskih razloga. Studiozno smo proučavali što se dogodilo u zapadnim društvima. Uprkos najboljim namjerama vlasti, u tim su zemljama nastala paralelna društva, muslimanski se slojevi nisu integrisali. Žive jedni pokraj drugih – kaže Orban pa objašnjava kako nije riječ o Bogu, o tome da je neko hrišćanin, a neko drugi musliman, nego o kulturi.

– Riječ je o načinu života, slobodama, seksualnim navikama, jednakosti između muškaraca i žena – zaključuje Orban pa objašnjava kako muslimani stavljaju naglasak na porodicu, djecu, koheziju zajednice, ističući "da su u tome jači od nas".

– I to je razlog zašto će njih na kraju biti više. To je jednostavna matematika – ističe.

Na pitanje o tome ima li Evropa moralnu obavezu u izbjegličkoj krizi, odgovorio je da svi imaju tu moralnu obavezu.

– Mađarska je evropska i hrišćanska zemlja, to je naša kultura. Mi moramo preuzeti odgovornost i shvatiti ozbiljno svoju moralnu dužnost. Međutim, prva obaveza mora nam biti zaustaviti priljev migranata jer će na putu preko mora umrijeti njih 10 do 15 posto – dodao je on.

Želi li održati Mađarsku etnički čistom, pitao je novinar, na šta je Orban odgovorio da je malo naroda koji su tako izmiješane krvi kao što su to Mađari.

– Ali, riječ je o održavanju naše kulture. Gledamo nazad u našu vrlo dugu istoriju i želimo da se tako i nastavi – rekao je on.

Ističe i da bi bilo pametno ne uništavati stabilne evropske države.

– U Siriji smo mi Evropljani i Amerikanci podržali jednu de facto nepostojeću opoziciju, iako je bilo jasno da ona ne može voditi zemlju. Iz toga valja zapamtiti za kasnije: ne uništavajmo više države- prenosi večernji.hr.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_46423
19.09.2015. 21:06

Zbog OVOGA problema o kome Orban GOVORI velika Britanija ZELI da izadje IZ EU , zivim u Londonu I ISTINA JE da muslimani kohabitiraju KAO Totalno posebno drustvo ILI zajednica u Britaniji! Nove generacije SU vise islamizirane NEGO sto se ocekivalo! Situacija NIJE dobra jer kohezije nema, paralelno sve , mrznja tinja ispod povrsine svakodnevnice ali ne DAJ Boze KADA bi to planulo, to bi bio UZAS! Mislim da muslimani iZ arapskih zemalja bi TREBALO da se vrate u SVOJE ZEMLJE JER njihova religija NIKADA NECE MOCI da se izmijesa sa krscanskom slobodnom Evropom ! Teoretskih a kamoli prakticnih SANSI NEMA za to! Zato SVI u svoje zemlje NAJBOLJE!

2
0
G Guest_81556
19.09.2015. 18:09

Bravo Orban!

3
2
M Milo Vujovic
19.09.2015. 16:38

Ovo je Velika Slicnost Sadasnja Islamizacija Evrope je Isto kao i Poslije Okupacije Crne Gore 1918.g. Pocela Srbizacija Crne Gore sa Dosljacima Pobjeglicama koja Traje do Danas !!! 1918.g. Nije Bilo Niti Ijedan Srbijanac Niti Srbijanski Jezik Niti TZV.sPc. u Crnoj Gori !!! a 1947 vec ih je Bilo 5-6.hiljada a Invazija je Pocela Sredinom 90-tih pa sve do Danas đe Dosljaka sad Ima oko 25% !!! Vlast koja je Odgovorna za Srbizaciju Crne Gore u Poslednje 25.g Jednom Mora Prekinuti sa Ovom Praksom koja Manjine Pretvara Uskoro u Vecine i Posebna je Prica sa Gradnjom Dzamija i Novih Moravskih Objekata po Crnoj Gori koji su Vecinom Ilegalno Ozidani !!! Ovo Vodi Nestanku Crne Gore i ko je iz Vlasti Ovo Dozvolio to je Ona Ista Grupa koja je Dozvolila Tzv.sPc.da bez Ijednog Vlasnickog Dokumenta Prepisu Sve Nase Hramove na njih Oni Moraju Odgovarati za Izadaju Domovine isto kao sto ce Vecina iz Vlasti Odgovarati za Poharu Crne Gore !!!

5
3