Kultura

Sve miriše na dobre filmske naslove!

Na samom početku ove bioskopske sedmice, Cadmus Cineplex nam toplo preporučuje par naslova sa njihovog novog repertoara među kojima je i neverovatna, ali istinita priča o najopasnijem mjestu na Zemlji.
Sve miriše na dobre filmske naslove!
Portal AnalitikaIzvor

Inspirisan nevjerovatnim događajima koji okružuju opasan poduhvat penjanja na vrh najviše planine na svijetu, "Everest" dokumentuje fascinantno putovanje dvije različite ekspedicije koje će se suočiti sa najsnažnijom sniježnom olujom koju je čovječanstvo doživjelo. Njihovu hrabrost će testirati najopasnija prirodna nepogoda i ovi planinari će morati da pređu gotovo nemoguće prepreke, kada životna opsesija postane surova borba za opstanak. U ovoj epskoj avanturi igraju Džejson Klark, Džoš Brolin, Džon Hoks, Robin Rajt, Majkl Keli, Sem Vortington, Kira Najtli, Emili Votson i Džejk Gilenhal. Film je sniman na lokacijama u Nepalu, u podnožju Everesta, na italijanskim Alpima i u studijima u Rimu i Velikoj Britaniji. Gledanje ovog filma na velikom platnu zasigurno će vas izmjestiti iz udobnih sjedišta i sprovesti kroz predjele o kojima smo svi s divljenjem mnogo slušali. Šta se dešava kada se priroda burno probudi, možete otkriti u filmu "Everest".

Takođe, pored sjajnog "Everesta", ove sedmice će se naći hit komedija "Hiljadarka".

Nenad Đurić, reditelj izuzetno uspješne komedije "Nebo iznad krajolika" ove jeseni nam se predstavlja svojim novim hitom. Film "Hiljadarka" koji je rađen u bosansko-hercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj koprodukciji, snimljen je u opštini Banovići u Bosni i Hercegovini, a radi se o izuzetno ambicioznom projektu snimljenom prema originalnom scenariju uspješnog bosansko-hercegovačkog pisca Zilhada Ključanina na čijem se stvaranju radilo nekoliko godina.

Komedija "Hiljadarka" između ostalog je posebna i po tome što je uspjela ostvariti najimpresivniju glumačku podjelu u jednom filmu u posljednjih nekoliko godina.

Tako se među glavnim glumcima pojavljuju Branislav Trifunović, Milutin Mima Karadžić, Nikola Kojo kao Tito, ali i ostali glumci prepoznatljivi u regionu Aida Bukva, Moamer Kasumović, Željko Pervan ("Mi nismo anđeli", "Parada"), Slaven Knezović i mnogi drugi. Direktor fotografije je Dušan Joksimović čiji najpoznatiji rad kamerom uključuje nezaboravne hitove kao što su "Lepa sela lepo gore", "Rane", "Munje", "Mi nismo anđeli" i "Parada".

Uz već navedenu jaku glumačku podjelu, izuzetno kvalitetnu produkciju, sigurnu rediteljsku ruku i scenario koji obiluje velikom količinom humora karakterističnog za naše prostore, nesumnjivo je da komedija "Hiljadarka" već sada pripada grupi jednih od najiščekivanijih filmova ove godine.

Uživajte uz svježe kokice i novi konditorski program bioskopa Cadmus Cineplex!

Portal Analitika