NATO

Članstvo u NATO daće impuls demokratskim procesima

Evroatlanska integracija najbolji je izbor za Crnu Goru da bi imala trajni mir, stabilnost, bezbijednost i prosperitetniju budućnost svih njenih građana, poručili su crnogorski iseljenici Amerike, Kanade i Australije.
Članstvo u NATO daće impuls demokratskim procesima
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

To će, kako su naveli, bez sumnje, ojačati međunarodni politički položaj Crne Gore i dati impuls demokratskim procesima i jačanju povjerenja javnosti u državne institucije, koje će se reformisati u skladu sa normama i zakonima Evropske unije.

“Članstvom u NATO Crna Gora bi postala dio zajednice naroda, sa visim životnim standardom, razvijenijom demokratijom i snaznijom ekonomijom”, kaže se u saopštenju iseljenika.

Oni su skrenuli pažnju svim građanima Crne Gore da ne nasijedaju “na plitku” propagandu o neutralnosti i anti-NATO kampanji, koja, ocijenili su, nema nikakve veze sa interesima države.

“To je u svemu samo nastavak aktivnosti onih istih destruktivnih snaga, koje su se zdušno borile protiv obnove crnogorske nezavisnosti i suvereniteta. Snage koje decenijama uporno djeluju pod okriljem i saradnjom sa SPC na uništenju crnogorskog identiteta i zatiranju svega što je crnogorsko”, dodaje se u saopštenju.

Oni su podsjetili da se u raseljenju po svijetu nalaze na stotine hiljada crnogorskih iseljenika i njihovih potomaka, “ili, kako se to popularno kaze-još jedna Crna Gora".

“Ogromna većina njih zivi u državama koje su već dugo godina članice NATO-a. Svake godine nekoliko stotina miliona dolara pristize u Crnu Goru, bšs od tih iseljenika, koji su u državama NATO-a našli perspektivnu budućnost i bolji život. A to je nepobitan dokaz i naš najbolji odgovor tim ostrašćenim protivnicima pristupanju NATO-u”, poručili su iseljenici.

Crnogorski iseljenici Amerike, Kanade i Australije saopštili su da podržavaju u potpunosti Rezoluciju o podršci integraciji Crne Gore u NATO, koju je crnogorska Skupština nedavno usvojila većinom glasova.

Portal Analitika