Društvo

Tužilaštvo ispituje podjelu 8,6 miliona eura

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, na zahtjev vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, počelo je kontrolu rada Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, po prijavi Udruženja invalida rada, piše Dan.
Tužilaštvo ispituje podjelu 8,6 miliona eura
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Rukovodilac osnovnog tužilaštva, Ljiljana Klikovac, obavijestila je Udruženje da su u fazi izviđaja raspodjele novca u periodu 2011-2014. godine, kada je nevladinim organizacijama, institucijama i sportskim udruženjima podijeljeno 8.628.261. eura.

Prema navodima tog lista, otkad je formirana 2011. godine, rad Komisije bio je u sjenci tužbi i optužbi za korupciju i konflikt interesa zbog raspodjele novca, koji su često dobijale NVO i partneri članova tog tijela.

Upravni sud je 2011. godine poništio odluku o raspodjeli novca u potpunosti, a tada je podijeljeno 2.530.000 eura.

Za 2012. godinu poništen je član tri odluke, koji se odnosi na dodjelu sredstava za 70 organizacija i institucija koje se bave zaštitom osoba sa invaliditetom.Tada je na konkursu podijeljeno 2.508.507. eura.

Upravni sud poništio je i odluku Komisje za 2013. godinu kada je NVO podijeljeno 1.849.154. eura.

Zbog sumnje u nezakonitu rapsodjelu 1,74 miliona eura za prošlu godinu, Udruženje invalida rada Podgorica podnijelo je novu tužbu, o kojoj bi odluka trebalo da se donese do kraja mjeseca.

U Ministarstvu finansija nisui željeli da komentarišu izviđaj koje je pokrenulo Tužilaštvo.

Dan 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_76054
19.09.2015. 11:11

Konačno! ali proveriti i mnoge NVO koje su zloupotrebljavale sredstva svi znaju šta se radilo vrijeme je više da sve izadje na vidjelo

4
0