Abiznis

Radnici ,,Vektra norda“ na „porodiljskim mukama“

U rješenjima o prinudnom i godišnjem odmoru, koje su dobili radnici ,,Vektra norda“, poslodavac je koristio odredbe člana 111 Zakona o radu, koji se odnosi na porodiljsko odsustvo, piše Pobjeda.
Radnici ,,Vektra norda“ na „porodiljskim mukama“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Taj zakon je donešen 2008, a član 111 tretira porodiljsko odsustvo, objasnio je Goran Ćulafić, rukovodilac kancelarije za zaštitu prava radnika SSCG. On je istakao da su rješenja o odmorima jedino održiva, ako je poslodavac mislio da zbog probelma u kojima se nalaze i činjenice da im se duguje 25 plata, radnici imaju „porođajne muke“...

- Takođe se u rješenjima navodi da je zakon objavljen 2007. godine u Službenom listu, a te godine nije bilo nikavih izmjena i dopuna iz te oblasti zakonodavstava. Zakon o radu nema odredbu prinudnog odmora, koji se pominje u rješenjima, koje su dobili radnici ,,Vektra norda“. Dok traje zastoj u proizvodnji poslodavac je obavezan da isplaćuje 70 posto zarade zaposlenima - kazao je Ćulafić.

Foto: dan.co.me

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.