Region

Slovenačka policija zaustavila više stotina izbjeglica

Slovenačka interventna policija blokirala je danas put za više stotina izbjeglica koje su pokušale da pređu slovenačku granicu iz sela Harmica, sa hrvatske strane granice.
Slovenačka policija zaustavila više stotina izbjeglica
Portal AnalitikaIzvor

Izbjeglice su prelazile mali most preko rijeke Sutla na ničijoj zemlji, među kojima je bila i jedna žena sa ružom, ali im se na putu prepriječio kordon slovenačke interventne policije, javila je agencija Rojters.

Slovenačka policija poslala je pojačanja, stiglo je 50-ak specijalaca, a migranti i dalje dolaze prenosi "Večernji".

Savjet za nacionalnu bezbjednost Slovenije saglasio se sa jačanjem bezbjednosnih mjera na granici sa Hrvatskom i aktiviranjem dijela vojske.

To se, kako je javila slovenačka televizija pozivajući se na nezvanične informacije, odnosi prije svega na poslove logistike.

Sjednici Savjeta koja još traje, prisustvuje i vođa opozicije Janez Janša, koji je pred početak sastanka rekao da Slovenija mora da primjenjuje evropsku regulativu na granici, ali i slovenačke zakone.

Izvor: Beta/Tanjug

Foto: index.hr

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_6309
19.09.2015. 05:06

izlazi da ove 'emigrante' neko namjerno šalje za neke buduće pripreme. Jer kad je neko u jadu i nemaštini on traži pomoć među sebe bližnjim narodima i po vjeri i po kulturi.Kad bih ja morao iz tih razloga napuštat zemlju odio bih recimo bogatijim hrišćanskim i trdicionalno bliskim državame moje zemlje.A kad me niko od takvih država i naroda ne bi prihvatio odrekao bih se i vjere i svoje nacije i prihvatio onu koji su me primili.Ali ja ne vidim ove 'emigrante' da se odriču sebe i prifataju vjeru i kulturu onih kod kojih su utekli da uteknu.

1
0