Vaterpolo

Pobjeda Jadrana na startu 2. runde kvalifikacija za LŠ

Vaterpolisti hercegnovskog Jadran Carina pobjedom su startovali na turniru druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Jadran je danas u Veroni, u prvom kolu G grupe, savladao španski Sabadelj 7:6 (2:0, 0:0, 2:5 i 3:1).
Pobjeda Jadrana na startu 2. runde kvalifikacija za LŠ
Portal AnalitikaIzvor

Jadran je dobro otvorio meč poveo 2:0, što je bio i rezultat na poluvremenu nakon druge dionice bez golova. Crnogorski predstavnik ima o je i 3:1, ali je onda uslijedila serija domaćina od četiri gola za preokret. Do kraja treće četvrtine Ranđić je smanjio na gol zaostatka za 5:4. Ukropina je nakon dva ipo minuta igre u nastavku pogodio za 6:6, a nakon što se ekipa Vladimira Gojkovića odbranila sa igračem manje, Ranđić je na 56 sekundi do kraja meča bio precizan za trijumf Jadrana od 7:6.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Miroslav Ranđić sa četiri gola, dok su po jedan postigli Stefan Pješivac, Željko Kovačić i Aleksa Ukropina. U španskom timu najbolji je bio Mark Soleri sa tri, Gonzalo Lopez je postigaoo dva, a jedan Serhi Kabenjas.

Jadran će u drugom kolu, sjutra u 17 sati i 30 minuta, igrati sa rumunskom Oradeom (17.30), dok je duel sa Veronom na programu u nedjelju u 12 sati. Prema propozicijama, plasman u narednu rundu nakon tri odigrana kola izboriće dvije najbolje ekipe iz grupe.

Jadran Carine – Sabadelj 7:6 (2:0, 0:0, 2:5 i 3:1)

Jadran: Kandić, Ukropina 1, Popadić, Kovačić 1, Vidović, Moskov, Banićević, Janović, Radović, Ranđić, Petrovski, Ranđić 4, Pješivac 1, Popović.

Sabadelj: Martin, Pegado 1, Kupman, Alguacil, Garsija, Salent 3, Eskribano 2, Portiljo, Valverde, Vela, Savedra, Pegado, Kareras.

Portal Analitika