Protokol

Uspješna saradnja Vlade i Fondacije Rokfeler

Predsjednik Vlade Milo Đukanović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, predsjednik Izvršnog odbora Fondacije Braća Rokfeler Stefan Brodhed Heinc i predstavnica Fondacije Kuća građanskog društva potpisali su danas Memorandum o razumijevanju za izgradnju Kuće građanskog društva u Podgorici.
Uspješna saradnja Vlade i Fondacije Rokfeler
Portal AnalitikaIzvor

„Izgradnja Kuće građanskog društva dragocjena je inicijativa i snažan podsticaj daljem demokratskom razvoju Crne Gore“, kazao je Đukanović.

Premijer je iskazao zadovoljstvo dugom i uspješnom saradnjom Vlade i Fondacije Braće Rokfeler i zahvalio za podršku aktivnostima na jačanju saradnje sa civilnim sektorom i svijesti o održivom razvoju u Crnoj Gori.

Predsjednik izvršnog odbora Fondacije, Stefan Heinc istakao je da je ovaj projekat proizvod višegodišnjeg povjerenja između Vlade Crne Gore i Fondacije i predstavlja značajan korak za dalji demokratski razvoj Crne Gore. Heinc je čestitao premijeru Đukanoviću na izuzetnom progresu koji je Crna Gora ostvarila od obnove nezavisnosti.

Zajednički je ocijenjeno da Vlada i Fondacija u narednom periodu mogu sarađivati na brojnim poljima, prije svega u oblasti obrazovanja, koje je ključni preduslov daljeg društvenog i ekonomskog razvoja Crne Gore.

Sagovornici su, tokom radnog ručka, razgovarali o dinamičnom putu Crne Gore ka članstvu u NATO i EU i o ukupnom napretku regiona kroz prizmu inicijativa poput Berlinskog procesa, koje daju snažan zamajac nastavku integracionog puta.

Foto: gov.me

Portal Analitika