Sci/Tech

Oranž lansira četiri smartfona 4G u Evropi

Francuski telekomunikacioni operator Oranž najavio je da na tržište Evrope izbacuje četiri nova smartfona četvrte generacije (4G) - "div 30" (dive), "div 50", "div 70" i "nura 2".
Oranž lansira četiri smartfona 4G u Evropi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Smartfon "div 30" će, poslije Francuske, biti komercijalizovan u Slovačkoj i Rumuniji, a potom i na drugim evropskim tržištima, prenosi veb portal votreargent.lexpress.fr.

Telefon ima bezbjednosno rješenje za mobilne uređaje i pametan ekran za kontekstualan prikaz sadržaja.

"Nura 2" će biti lansiran krajem septembra u Francuskoj. On je napravljen za korisnike koji žele da imaju veliki ekran "ful HD" i izuzetnu autonomiju.

Napravljeni za nove korisnike smartfona četvrte generacije (4G), telefoni "div 30" i "div 50", omogućavaju pristup mreži velikog dometa (do 150 Mbps/s), trenutnu razmjenu slika velike rezolucije, pa čak i gledanje video sadržaja u "strimingu" (direktno preko veba).

Prodaja smartfona pod markom Oranž u Evropi povećana je za 48 odsto u periodu od 2013. do 2014. godine.

U posljednjem tromjesečju 2014. godine, ta prodaja je zabilježila rast veći od 31 odsto, dok se ukupna prodaja smartfona povećala za 0,6 odsto u istom periodu.

votreargent.lexpress.fr.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.