Društvo

AKEM: Krivična prijava protiv Radenovića je pritisak tužilaštva na medije

Asocijacija komercijalnih elektronskih medija Crne Gore smatra svojevrsnim pritiskom na medije i pokušaj njihovog disciplinovanja podizanje krivične prijave od strane crnogorskog tužilaštva, prvenstveno specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića protiv Gorana Radenovića, glavnog i odgovornog urednika TV Pink M.
AKEM: Krivična prijava protiv Radenovića je pritisak tužilaštva na medije
Portal AnalitikaIzvor

- Gospodin Katnić je zamijenio teze, pa umjesto da se bavi onima od kojih je procurila vrijest o hapšenju budvanskih funkcionera, i to samo u korist jednog jedinog medija, bavi se glavnim i odgovornim urednikom Pink M televizije, koji je upravo ukazao na ovaj propust - navodi se u saopštenju AKEM koje potpisuje predsjednik Slavko Mandić.

On dalje osuđuje "akt pritiska tužilaštva na nezavisno novinarstvo".

- AKEM se pita što je to Radenović učinio da zavrijedi krivičnu prijavu i da li to znači da smo svi mi koji smo osudili plasiranje informacija jednom mediju od strane onih koji su znali da se priprema hapšenje, moguće rezervisali kartu za Spuž. Pritom, ne zabrinjava nas moguća osuda ili prijava protiv nas, već činjenica da smo živjeli u uvjerenju da je vrijeme kada su mediji bili meta državnih organa daleko iza nas. U želji da vjerujemo da su demokratski procesi našli plodno tle u našoj Crnoj Gori, Asocijacija komercijalnih elektronskih medija poziva tužilaštvo da povuče krivičnu prijavu protiv Gorana Radenovića, jer je ona presedan kojim nije potrebno da se predstavljamo Evropi ka čijim vratima ubrzano koračamo - zaključuje Mandić u ime AKEM-a.

Portal Analitika