Politika

Cdu na konferenciji o Zapadnom Balkanu u Briselu

Delegacija Crnogorske demokratske unije će učestvovati na konferenciji o Zapadnom Balkanu, koju organizuje Savez liberala i demokrata za Evropu (ALDE), koja će biti održana 21. i 22. oktobra u Evropskom Parlamentu, u Briselu.
Cdu na konferenciji o Zapadnom Balkanu u Briselu
Portal AnalitikaIzvor

Konferencija će, na poziv Gi Vehofštata (Guy Verhofstadt), nekadašnjeg belgijskog premijera i predsjednika ALDE grupe u Evropskom Parlamentu, okupiti predstavnike liberalnih i demokratskih partija i civilnog sektora iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Kosova, Albanije i Crne Gore.

„Poziv našoj partiji da učestvuje na ovom skupu potvrđuje da ALDE prati dešavanja u našoj zemlji.  Cdu, kao partija centra liberalno-demokratske orijentacije, posvećuje veliku pažnju saradnji sa srodnim partijama iz regiona i iz Evrope. Cdu se posebno zalaže za saradnju i jedinstvo građanskih i demokratskih partija iz zemalja našeg regiona. Naš temeljni dokument - Manifest crnogorskih demokrata - takođe poziva na zajedništvo svih koji dijele vrijednosti modernog građanskog društva. Delegacija Cdu će imati priliku da u Briselu, pored učešća na Konferenciji, ostvari brojne bilateralne susrete i da razgovara sa evropskim parlamentarcima iz ALDE grupe.“, ističe se u saopštenju Cdu.   

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_10465
18.09.2015. 16:16

Ova stranka je ponajvise vezana za svijet pogotovo Zapadni. Nije ni cudo sto ima malo glasaca. Od ovakve publike se drugo ne moze ocekivati

2
1
G Guest_96139
18.09.2015. 12:58

Bravo za Cdu, prava demokratska i liberalna stranka koja zna sto treba Crnoj Gori, svaka čast.

3
1