Politika

MEDOJEVIĆ: Postoji mogućnost da Jovićević govori na protestima

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je u razgovoru za Pobjedu da je izviđaj koji je pokrenuo specijalni tužilac Milivoje Katnić u slučaju prijave bivšeg službenika SDB-a Vasilije Mijovića protiv Andrije Jovićevića za navodno pripremanje atentata na premijera Đukanovića isključivo politički motivisan i da se radi klasičnom pokušaju zloupotrebe državnih institucija. Medojević je istovremeno pozvao Katnića da odbaci prijavu protiv Jovićevića jer je, kako je kazao, bazirana na iskazu samo jednog nekredibilnog izvora -Vasilija Mijovića.
MEDOJEVIĆ: Postoji mogućnost da Jovićević govori na protestima
Portal AnalitikaIzvor

-Iznenađen sam koliko je neinteligentna, primitivna i nervozna reakcija spin majstora režima da se iz naftalina vadi slučaj iz 2007. godine  u kojem ne postoje bilo kakvi dokazi niti bilo kakve indicije. U pitanju je klasična zloupotreba državnih organa i pokušaj režima da se skrene pažnja sa političke i ekonomske krize, hapšenja u Budvi i bombaškog napada na kafe Grand- kazao je Medojević za Pobjedu.

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je izviđaj u vezi sa postojanjem osnova sumnje je Andrija Jovićević za potrebe tadašnje političke elite u Srbiji 2007. godine planirao atentat na premijera Mila Đukanovića.

Upitan da li zna za postojanje audio materijala tajno snimljenih razgovora Vasilija Mijovića i Andrije Jovićevića kojima se dokazuje da je Mijović imao niz kontakata sa bivšim ministrom unutrašnjih poslova, Medojević je kazao da ta komunikacija ništa ne dokazuje.

-Šta znači telefonska komunikacija ili neka druga snimana konverzacija i kako to može da bude osnov ili povod za ozbiljnu istragu. Nadam se da će to brzo da se završi odbacivanjem prijave jer se blamira crnogorski pravosudni sistem i Tužilaštvo. Posebno zabrinjava činjenica jer je specijalni tužilac Katnić počeo da daje neke rezultate i da dobija čak i međunarodnu podršku, naveo je Medojević, dodajući da je ovakvim izviđajem doveden u pitanje kredibilitet crnogorskih institucija.

Medojević je kazao da je Vasilije Mijović nekredibilan i nepouzdan svjedok poznat po konstruisanju brojnih afera.

-Da ne pričamo šta je o tom svjedoku govorila služba u kojoj je radio kao i šta se sve o njemu pričalo i dokumentovalo u slučaju afere ,,Mašan,, Sve to dokazuje da je u pitanju jedna bespotrebna blamaža države, državnog aparata i tužilac bi to trebao da završi što prije, naveo je lider PzP-a.

Medojević smatra da je istraga o atentatu ozbiljna stvar ali jedino u slučaju ako postoji bilo kakva indicija.

-Ipak ime Vasilije Mijovića i znajući njegove postupke mogu da kažem da se radi o podmetačini i jeftinom spinu koji je bi se kao bumerang mogao vratiti režimu, kazao je Medojević.

Lider PzP smatra da nije slučajno što se pokrenula prića o izviđaju nakon što je Jovićević doveden u vezu sa Demokratskim frontom kao nekadašnji kandidat za predsjednika i što se u medijima govorilo o njegovoj potencijalnoj kandifaturi na mjesto novog predsjednika DF-a

-Jovićević je bio jedan od kandidata za predsjednika Demokratskog fronta kada smo odlučili da Lekić bude predsjednik. Istina je i da smo skoncentrisani na organizaciju protesta i formiranje prelazne vlade tako da je i režim znao da smo preokupljeni drugim stavrima a ne izborom novog predsjednika, pa me čudi otkuda tolika nervosa, zaključio je Medojevć.

Medojević je kazao da je slučaj tobožnjeg atentata jedna nova akcija Đukanovićevih savjetnika koji vole da eksperimentišu sa službama ali i medijima.

-Ovom akcijom se pravi ogromna šteta Đukanoviću na opoziciono zadovoljstvo. U istu grupu spadaju i nacrt zakona o slobodi vjeroispovjesti kao i Rezolucija o NATO jer su to autogolovi savjetnika Đukanovića da im premijer pod hitno treba dati otkaz, naveo je on.

-Oni rade, ali očigledno je da je to nedovoljno dobro jer nanose štetu- rekao je Medojević.

Upitan da li će Jovićević biti jedan od govornika na protestima, Medojević je kazao da postoji ta mogućnost.

-Mi pozivamo sve intelektualce, slobodne ljude ne samo lidere partija da govore na protestima. Nijesmo jaš napravili spiskove govornika ali mnogi ljudi su dobrodošli. Nemamo nikakav precizan plan. Svakako da postoji mogućnost da Jovićević govori na protestima ali to će zavisti i od njegovih planova, kazao je Medojević.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Slobodan Gluščević
18.09.2015. 16:31

Vidi opet prigrijalo Medo?

1
0
G Guest_15895
18.09.2015. 14:35

"Zdrave snage"su na sceni.Tom kontraveznom drustvu iz Nove i PZP dodajte Knezevica i Bulatovica,dzokera Jovicevica,da vi sve bude jasno.Eto to su ti kijenu.oji hoce vlast po svaku c

3
0
G Guest_6839
18.09.2015. 13:03

Razlozi zasto su ovi protesti vezani za prijem u NATO: 1) Tajmirani su u vrijeme odluke o pozivu, a prije toga su prikrivali datum toboze neodlucnoscu 2) Iako je ostatak opozicije odbio da ucestvuje,oni idu na proteste,iako je jasno da oni vlast ne mogu oboriti niti da imaju gradjane uz sebe 3) Prikrivanje stvarnih narucioca protesta, tpotentirajuci konsultatnte sa Zapada 4) Sastanci sa ruskim ambasadorom 5) Anti-zapadni stav DF-a 6) sastanak sa Amfilohijom gdje se govorilo o anti-NATO aktivnostima

7
2