Košarka

Monstruozni Gasol = Francuska!

Dugo će se prepričavati igra Pau Gasola protiv Francuske. As Čikago Bulsa je očitao Francuzima lekciju i sam nosio Crvenu furiju do finala. Postigao je nevjerovatnih 40 poena, što je na kraju tačno polovina poena koje su Španci ukupno dali u ovom meču.
Monstruozni Gasol = Francuska!
Portal AnalitikaIzvor

Koliko je Gasol bio dominantan govori i indeks uspješnosti. Pored 40 poena, zabilježio je 11 skokova, tri blokade, a sa linije slobodnih bacanja je šutirao 16/18 što je za centra fenomenalan bilans. Na terenu je proveo 36 minuta, a napravio je samo dva faula. Za ukupan indeks korisnosti od 52!

Koliko je to monstruzona brojka govori podatak da je indeks uspješnosti od 52 sakupila cijela ekipa Francuske! Tačnije devetorica njihovih košarkaša koja su dobila priliku da igraju: Parker, Diao, Gober, Batum, De Kolo, Lovernj, Furnije. Pjetrus i Želabal.Vesterman, Kaudi i Žeti nijesu dobili šansu da uđu sa klupe.

„Imali smo poseban motiv zbog prošlogodišnjeg Mundobasketa. Bio je to bolan poraz za Španiju. Ponosan  sam na saigrače, pogotovo zbog igre u odbrani. Sada idemo po zlato. Došli smo po njega i idemo da ga uzmemo“, rekao je Gasol poslije pobjede. 

(mozzartsport)

Portal Analitika