Politika

Izabrano novo rukovodstvo lokalnog odbora Foruma žena SDP Nikšić

Na sjednici Lokalnog odbora Foruma žena SDP Nikšić za v.d. predsjednice imenovana je Ivana Krstajić, a za v.d potpredsjednice Lidija Nenezić.
Izabrano novo rukovodstvo lokalnog odbora Foruma žena SDP Nikšić
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika sjednici Lokalnog odbora prisustvovale su i članice Centralnog odbora Foruma žena SDP, potpredsjednica Nada Marstjepović i članica Predsjedništva Foruma žena, Elvira Spahić, a u ime Predsjedništva SDP, članice nikšićkog odbora Foruma žena pozdravila je i Mirel Radić Ljubisavljević, potpredsjednica Partije i predsjednica Foruma žena SDP. Skup je pozdravio i v.d. predsjednik OO SDP Nikšić, Željko Nikolić.

Mirel Radić Ljubisavljević je istakla je da je SDP partija koja u svom Programu i Statutu pridaje važno mjesto učešću žena i promovisanju njihove uloge u društvu, a da na to ukazuju i nove statutarne odredbe usvojene na kongresu koje obezbjedjuju rodnu ravnopravnost i u najvišim organima Partije, kao i u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

Lokalni odbor je započeo i pripremne aktivnosti na održavanju Izborne skupštine Foruma žena SDP Nikšić, na kojoj će biti predstavljen četvorogodišnji program aktivnosti koji će sadržavati mjere i akcije za ukidanje svih oblika diskriminacije i nejednakog postupanja prema ženama, podsticanje ženskog preduzetništva, usklađivanje porodičnih i poslovnih obaveza zaposlene žene, poboljšanje statusa žene domaćice odgovarajućim vrednovanjem ženskog rada u kući  i dr.

Portal Analitika