NATO

SLOTKIN: Jasan znaku podrške SAD Crnoj Gori uoči decembarskog sastanka

Ministarka odbrane Crne Gore, prof. dr Milica Pejanović- Đurišić razgovarala je telefonom sa pomoćnicom sekretara za odbranu SAD, Elisom Slotkin, saopšteno je iz resornog ministarstva.
SLOTKIN: Jasan znaku podrške SAD Crnoj Gori uoči decembarskog sastanka
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Slotkin je čestitala ministarki na uspješno realizovanim aktivnostima u okviru fokusiranog i intenziviranog dijaloga. Poziv iz Pentagona uslijedio je nakon razgovora poptpredsjednika SAD, Džozefa Bajdena sa predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem u ponedjeljak 14. septembra.

Kako stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, Slotkin je ponovila poruke koje je saopštio potpredsjednik, naglašavajući da se radi o jasnom znaku podrške SAD Crnoj Gori uoči decembarskog sastanka kada će saveznici raspravljati o pozivu Crnoj Gori u NATO. Slotkin je takođe naglasila potrebu da Crna Gora nastavi sa neophodnim reformama koje će biti predmet procjenjivanja zemalja članica NATO-a u decembru.

Ministarka Pejanović-Đurišić je izrazila zahvalnost za kontinuiranu pomoć Pentagona Crnoj Gori, ocjenjujući da će najnovija poruka potpune podrške iz Vašingtona dodati još više odlučnosti reformskim procesima u Crnoj Gori. Ministarka je dodala da reforme neće prestati sa pozivnicom, i da će Crna Gora nastaviti posvećeno da ispunjava obaveze kako bi kao NATO članica mogla preuzeti potpunu odgovornost.

Portal Analitika