Fudbal

Najveći crnogorski derbi u Nikšiću neće se igrati pod reflektorima

S nestrpljenjem se očekuje svaki susret Sutjeske i Budućnosti, tako je bilo oduvijek (i kad najpoznatija dva crnogorska kluba nijesu igrala u istom rangu takmičenja), jer to je najveći i jedini pravi crnogorski derbi, a prvi ovogodišnji izazvao je posebno interesovanje, zbog toga što je bilo najavljeno da će se igrati pod reflektorima.
Najveći crnogorski derbi u Nikšiću neće se igrati pod reflektorima
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, ništa od večernjeg termina kraj Bistrice, iako su reflektori tokom ljeta montirani i besprekorno funkcionišu. Kada su isprobani napajali su se sa agregata, ali propisi nalažu da se utakmica može igrati samo pod reflektorima koji imaju i alternativni izvor energije, a pošto je stadion kraj Bistrice i dalje bez trafostanice koja može obezbijediti toliku snagu najveći rivali u crnogorskom fudbalu igraće kad i ostali prvoligaš – u 15.30, naredne subote. 

Direktor FK Sutjeska Nikola Jovović potvrdio je Areni da odigravanje meča pod reflektorima podrazumijeva dva izvora napajanja. 

- To su propisi kojih se moramo pridržavati, a mi u ovom slučaju da „zakaže“ jedan izvor energije nemamo alternativu. Dugo je očekivan taj trenutak, da se igra utakmica u večernjem
terminu, ali ćemo morati pričekati. Reflektore smo isprobali, funkcionišu, ali sad su na potezu elektrodistributeri. Da li će ta trafostanica biti donacija EPCG ili će se svesti na zajedničko ulaganje stvar je dogovora, a prethodno treba sve i isplanirati i projektovati - kaže Nikola Jovović.

Kako nezvanično saznaje taj list, za odigravanje jednog meča postojeći agregat „proguta“ oko 400 litara nafte, ali to je neuporedivo manji trošak nego da se stadion osvijetli napajanjem
sa trafostanice.

Stručnjaci tvrde da bi osvjetljenje sa elektromreže koštalo koliko i kompletna ulična rasvjeta, što znači da će se FK Sutjeska, svakako, oslanjati na agregat. Međutim, nije se za ovu priliku mogao obezbijediti još jedan agregat odgovarajuće snage i Sutjeska i Budućnost odmjeriće snage usred bijela dana. Nažalost, kakao sada stvari stoje, ovo je derbi donjeg dijela prvoligaške tabele, što znači da će se, svakako, dugo pamtiti.

Portal Analitika