Društvo

Pretučen šef obezbjeđenja KCCG-a

Nepoznata osoba pretuklaje Svetozara M. Popovića, šefa obezbjeđenja Kliničkog centra Crne Gore. Incident se dogodio 12. septembra, u holu Kliničkog centra, a Popović je nakon toga tri dana proveo na liječenju zbog potresa mozga, piše Dan.
Pretučen šef obezbjeđenja KCCG-a
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Događaj su snimile i kamere u bolnici, a za osobom koja je napala Popovića intenzivno se traga.

On je ispričao da se u subotu, 12. septembra, nalazio na radnom mjestu službenika obezbjeđenja u Kliničkom centru.

„Oko 12 časova na ulazu se pojavila osoba koja je krenula da uđe na Odjeljenje digestivne hirurgije. Pozvali smo to odjeljenje, ali on nije mogao ući bez odobrenja dežurne sestre, koje nije imao. To mu je saopšteno, ali je on je na to negodovao i izvadio propusnicu staru tri dana, koja važi samo za jedan dan. Upozorio sam ga da ta propusnica ne važi, a on mi se obratio riječima: nemoj da praviš problem, već sam sa tvojim kolegom imao konflikt. Potom me je upitao "jesi li ti pismen, piše li ovdje moje ime” i kazao mi da se ne kačim s njim jer je žestok momak i opasni fajter. Odgovorio sam mu da se pravila kuće znaju, da važe za sve i da ne može ući na staru propusnicu, ispričao je Popović u policiji, piše Dan.

Nakon toga mu je zaprijetio da će uzeti pištolj i pobiti sve po bolnici.

„Kolega Milorad Bogojević pozvao je policiju, a to lice je stajalo po strani i tražilo da priča sa direktorom. Mi smo mu rekli da se udalji jer očekujemo dolazak policije, a on se nakon toga ražestio. Rekao mi je: nepismeni portiru, izađi napolje da se pobijemo, ovdje te posao čuva, a napolju si niko i ništa. Tada je naišla starija osoba, za koju sam kasnije saznao da mu je to otac. Tražio je od njega da se smiri, ali se on okrenuo prema meni, psujući mi majku. Tada sam mu rekao da izađe napolje. Nakon toga mi je prišao, odgurnuo me i udario pesnicom u lice. Ja sam ga odgurnuo, a on me je uhvatio sa leđa objema rukama i obojica smo pali na hol bolnice. On je ustao i udario me nogom u glavu“,  ispričao je Popović policiji.

Cijeli događaj zabilježile su kamere video-nadzora iz hola Kliničkog centra.

Popović je dostavio otpusnu listu za povrede jer je nakon napada koji je pretrpio zadržan na bolničkom liječenju do 15.septembra, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede - potres mozga.

Izvor: Dan

Portal Analitika