Abiznis

Šokirani drskošću CKB-a gase račune svojih 28 kompanija

Iz Stratex grupe najavili su juče tužbu protiv CKB-a uz traženje odštete, a pogasili su račune svojih 28 kompanija u ovoj banci zbog toga što je banka među oko 1.100 imena, koji joj duguju po kreditnim karticama i overdraftu navela i njihovog predsjednika grupe Nila Emilfarba.
Šokirani drskošću CKB-a gase račune svojih 28 kompanija
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- CKB je u dnevnim novinama objavila ime gospodina Emilfarba, predsjednika Stratex grupe, kao jednog od dužnika te banke. Šokirani smo ovakvom drskošću i neprofesionalizmom CKB-a. Istina je da je gospodin Emilfarb od 2008. do 2009. godine imao debitnu karticu CKB-a, koju je prestao da koristi u avgustu 2009. i po kojoj nije imao apsolutno nikakvih dugova, niti je bilo kada, bilo kako obaviješten da ima bilo kakvog posla tim povodom sa CKB – navode u saopštenju ove kompanije.

Oni ističu da su juče obaviješteni da je u periodu od 2009. do danas CKB sama obračunavala navodne troškove održavanja debitne kartice koja je istekla.

- Obračunavala je navodne troškove održavanja, pa kamate na te troškove, pa zatezne kamate na kamate i došla do iznosa od 574 eura, da bi to i objavila - objasnili su iz kompanije Emilfarba.

Stratex grupa i predsjednik Emilfarb kod CKB-a, podsjećaju iz ove kompanije, imaju otvorene račune za svojih 28 kompanija, koje su u 2014. godini ostvarile promet preko CKB-a od 44.490.807 eura.

- Više puta smo se, ističu iz Stratex grupe, sreli sa rukovodstvom OTP banke, mađarske vlade i same CKB i nikada nijesmo bili obaviješteni o bilo kakvim dugovanjima.

 

Opširnije u Pobjedi

Foto: rtcg.me

Portal Analitika