Košarka

Furija pokorila Francusku, Španija u finalu Eurobasketa!

Košarkaši Španije pobijedili su Frencusku u Lilu poslije produžetka sa 80:75 i plasirali se u finale Evropskog šampionata. Utakmica je u regularnom toku završena 66:66.
Furija pokorila Francusku, Španija u finalu Eurobasketa!
Portal AnalitikaIzvor

Ekipa Serđna Skariola imaće priliku da osvoji treću titulu u posljednjih šest godina, a plasmanom u finale obezbijedila je i učešće na Olimpijskim igrama naredne godine. 

Francuska je kontrolisala veći dio utakmice, ali je pala u posljednjoj četvrtini. Šest i po minuta prije kraja Francuzi su imali devet poena prednosti, ali nijesu postigli koš u naredna četiri i po minuta i kažnjeni su. U samom finišu maestralni Pau Gasol preuzeo je odgovornost, izborio je produđetak za svoj tim i nakon toga u produžetku odveo Španiju u veliko finale. 

Nevjerovatni Gasol meč je završio sa 40 poena (12-21) i 11 skokova, a pratili su ga Rodriges sa 15 i Fernandes, Ljulj i Mirotić sa po sedam poena. Na drugoj strani, Batum i Parker ubacili su po 14, Lovernj 11, a Želabal 10 poena. U drugom polufinalu u petak od 21 čas sastaju se Srbija i Litvanija. 

spanijastat1709francuskastat1709
Portal Analitika