Društvo

MERSP o razvoju servisa podrške za osobe sa invaliditetom

Mreža za edukaciju i razvoj servisa podrške za osobe sa invaliditetom MERSP iz Nikšića održala je sastanak Skupštine u Baru.
MERSP o razvoju servisa podrške za osobe sa invaliditetom
Portal AnalitikaIzvor

To je bila redovna sjednica na kojoj su usvojeni ključni dokumenti za funkcionisanje Mreže kao što su Strateški plan rada i Pravilnik o radu. Na sastanku je urađena evaluacija dosadašnjeg toka projekta Pružanje kvalitetnih servisa podrške za  OSI koji je finansiran od strane Vladine komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću u iznosu od 6.900 eura i dogovor o novom projektu koji MERSP priprema za ovogodišnji konkurs.

Ciljevi projekta bili su razvoj socijalnih servisa podrške za osobe sa invaliditetom u Crnoj Gori kroz partnerstvo, saradnju i umrežavanje na svim nivoima, specifični ciljevi su jačanje kapaciteta članica mreže, razvoj saradnje  i umrežavanja sa drugim NVO OSI i jačanje saradnje sa predstavnicima institucija, ministarstava i sl

U okviru ovog  projekta održana su dva seminara za članice Mreže, godišnja skupština i jedan sastanak MERSP-a,  sastanci sa predstavnicima lokalne uprave Mojkovca, Herceg Novog, Nikšića i Bara  a u planu je realizacija okruglog stola i seminara za krovne organizacije OSI u CG i predstavnike opština iz pet gradova.

17seminar2

Zahvaljujući ovom projektu sve članice su osnažile svoje kapacitete, osobe sa invaliditetom dobile stručnu podršku i poboljšanje kvaliteta života  putem lobiranja za njihova prava. Članice MERSP-a su NVO Adria iz Bara, NVO Srce iz Mojkovca, NVO  Zrak sunca iz Herceg Novog, Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju iz Nikšića, NVO Mladiinfo Montenegro, NVO Karitas barske nadbiskupije i NVO Naša budućnost iz Nikšića.

Mreža postoji  tri godine i pokušava da osnaži kapacitete članica i pomogne svim osobama sa invaliditetom u Crnoj Gori za ostvarivanje njihovih prava. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.