Politika

Marković: Protesti DF-a su antidržavni

Potpredsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je da su protesti DF-a najavljeni za 27. septembar namjerno tempirani uoči iščekivanja pozivnice za NATO. To su antidržavni protesti, koji imaju za cilj da svijetu pošalju sliku Crne Gore kao politički i bezbjednosno nestabilne države, koja kao takva ne može biti nova članica NATO-a, kazao je Marković.
Marković: Protesti DF-a su antidržavni
Portal AnalitikaIzvor

Marković je, gostujući u emisiji "U Centar" RTCG, rekao da Demokratski front nema u parlamentu političku podršku za rušenje Vlade. Podršku za proteste nemaju ni u redovima vanparlamentarne opozicije, kaže Marković.

"Ti protesti su besmisleni, imaju samo jedan cilj. Ne možete srušiti Vladu, ali možete da napravite problem u komplikovanju političke i bezbjednosne situacije. Treba poslati sliku u svijet da je CG i politički i bezbjednosno nestabilna i da kao takva ne može biti nova članica NATO-a", ocijenio je Marković.

Potpredsjednik Vlade je rekao da je država spremna da zaustavi bilo kakvo nasilje, ukoliko do njega dođe na protestima. Marković je ukazao da je Rezolucija o integraciji u NATO-u, koju je usvojio Parlament, imala za cilj da se rasprava o članstvu u Alijansi prenese u parlament.

"Nama nije bio cilj da se prebrojavamo, bio nam je cilj da se govori o toj temi i da čujemo sve argumente za i protiv. Mislim da je ovo za bilo ubjedljivo nadmoćno", ocijenio je Marković.

On je ponovio da su SAD, kroz izjavu potpredsjednika Bajdena, poslale poruku ohrabrenja Crnoj Gori da nastavi sa reformama.

"To nije iznenađenje i ta poruka je objektivna i fer.", kazao je Marković.

U septembru, oktobru i novembru nastavićemo da sprovodimo reforme, navodi potpredsjednik Vlade, prije svega na daljem snaženju vladavine prava. Takođe, najvažnije je podizanje podrške javnosti za članstvo u NATO-u, rekao je Marković.

On je ocijenio da po prvi put imamo veći broj pristalica članstva za NATO, nego onih koji su protiv. Marković je kazao da je Crna Gora jedina zemlja koja je ispunila kriterijume za članstvo.

"Izjave novog ruskog ambasadora ohrabruju i ukazuju na to da Rusija poštuje nacionalno opredjeljenje države Crne Gore", naveo je Marković.

izvor:rtcg.me

Portal Analitika