Politika

Marković: Protesti DF-a su antidržavni

Potpredsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je da su protesti DF-a najavljeni za 27. septembar namjerno tempirani uoči iščekivanja pozivnice za NATO. To su antidržavni protesti, koji imaju za cilj da svijetu pošalju sliku Crne Gore kao politički i bezbjednosno nestabilne države, koja kao takva ne može biti nova članica NATO-a, kazao je Marković.
Marković: Protesti DF-a su antidržavni
Portal AnalitikaIzvor

Marković je, gostujući u emisiji "U Centar" RTCG, rekao da Demokratski front nema u parlamentu političku podršku za rušenje Vlade. Podršku za proteste nemaju ni u redovima vanparlamentarne opozicije, kaže Marković.

"Ti protesti su besmisleni, imaju samo jedan cilj. Ne možete srušiti Vladu, ali možete da napravite problem u komplikovanju političke i bezbjednosne situacije. Treba poslati sliku u svijet da je CG i politički i bezbjednosno nestabilna i da kao takva ne može biti nova članica NATO-a", ocijenio je Marković.

Potpredsjednik Vlade je rekao da je država spremna da zaustavi bilo kakvo nasilje, ukoliko do njega dođe na protestima. Marković je ukazao da je Rezolucija o integraciji u NATO-u, koju je usvojio Parlament, imala za cilj da se rasprava o članstvu u Alijansi prenese u parlament.

"Nama nije bio cilj da se prebrojavamo, bio nam je cilj da se govori o toj temi i da čujemo sve argumente za i protiv. Mislim da je ovo za bilo ubjedljivo nadmoćno", ocijenio je Marković.

On je ponovio da su SAD, kroz izjavu potpredsjednika Bajdena, poslale poruku ohrabrenja Crnoj Gori da nastavi sa reformama.

"To nije iznenađenje i ta poruka je objektivna i fer.", kazao je Marković.

U septembru, oktobru i novembru nastavićemo da sprovodimo reforme, navodi potpredsjednik Vlade, prije svega na daljem snaženju vladavine prava. Takođe, najvažnije je podizanje podrške javnosti za članstvo u NATO-u, rekao je Marković.

On je ocijenio da po prvi put imamo veći broj pristalica članstva za NATO, nego onih koji su protiv. Marković je kazao da je Crna Gora jedina zemlja koja je ispunila kriterijume za članstvo.

"Izjave novog ruskog ambasadora ohrabruju i ukazuju na to da Rusija poštuje nacionalno opredjeljenje države Crne Gore", naveo je Marković.

izvor:rtcg.me

Portal Analitika

Komentari (10)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_10465
18.09.2015. 15:14

Razlozi zasto su ovi protesti vezani za prijem u NATO: 1) Tajmirani su u vrijeme odluke o pozivu, a prije toga su prikrivali datum toboze neodlucnoscu 2) Iako je ostatak opozicije odbio da ucestvuje,oni idu na proteste,iako je jasno da oni vlast ne mogu oboriti niti da imaju gradjane uz sebe 3) Prikrivanje stvarnih narucioca protesta, tpotentirajuci konsultatnte sa Zapada 4) Sastanci sa rus. amb. 5) Anti-zapadni stav DF-a 6) sastanak sa Amfilohijom o anti-NATO aktivnostima

1
0
G Guest_96139
18.09.2015. 13:06

Ova opozicija DF i SNP jos nijesu priznali rezultate referedumske volje gradjana 21 maja to više puta ponavljaju njihovi poslanici i tu pokazuju da su opozicija Državi a ne vlasti, žele da oburdavaju CG da bi je vratili gdje je bila prije referenduma to jasno kažu, znaci nije ova priča bez veze niti su ovi protesti planirani da budu mirni vec rusilacki, to potvrdjuju mnoge izjave poslanika DF . Zato je g. Markovic bio u obavezi da im ukaze na posljedice te namjere i upozori organizatora na obavezu da se mora postovati Ustavni poredak zemlje i da ce biti odbranjen. Bude li se nesto loše desavalo odgovornost je na organizatora i treba ih pohapsiti i zastititi Crna Gora.

0
2
G Guest_6796
18.09.2015. 12:40

NATO O.K,adam se da cemo ulaskom u tu organizaciju doci napokon do vladavine prava i da ce svi doci na red pa i vlasnik fabrike duvana u Mojkovcu.

2
2
G Guest_91567
18.09.2015. 12:00

Marković: Protesti DF-a su antidržavni Samo DIKTATORSKI i NEDEMOKRATSKI REZIMI u svijetu to kazu za OPOZICIJU: ,,,Marković: Protesti DF-a su antidržavni,,,,, Kada smo culi na CIVILIZOVANOM ZAPADU da kazu za MARI LE PEN ili neke druge OPOZICIJE da su ANTIDRZAVNI itd,,,,,,to cete i mogli ste cuti samo od SADATA ,ASADa,MUBARAKA,Gadafija ,Bokasa itd,,,,,

5
2
G Guest_59415
18.09.2015. 09:13

Dio opozicije koji organizuje proteste mora da URADI NESTO za novac koji su DOBILI od nalogodavaca! Placene izdajice koje rade protiv CG !

8
5
d danilo s.
18.09.2015. 08:34

Nema nikakve sumnje da su ovi protesti upereni protiv drzave CG. Jer, izvode se uprkos uzdrzanosti vecine clanova opozicije. Dakle, politicki ciljevi koji su navodno razlog ovih protesta su neostvarivi. Medjutim, izazivanje politicke nestabilnosti u CG je dovoljan razlog za ove promasene skupove. Moraju se oduziti sponzorima.

6
8
G Guest_87407
18.09.2015. 13:23

....Moraju se oduziti sponzorima.,, Znaci PRITICAK EKONOMSKO NASILLJE na DRGA MISLJENJA I STAVOVE. To ne radi civilizovani ZAPAD kome ti STREMIS ,FOLIRANTI vama sa zapada samo TREBAJU KREDITI EURI AUDI MERCEDESI a sistem vladanja ostaju KOMUNISTICKI kao METODE itd,,, ZNAMO VAS DOBRO -PRIVILEGOVANI RADNICI SLUZBENICI ANB POLICIJE u ODNOSU na RADNIKE U INDUSTRIJI sto se vidi EKSPRESNIM OTPREMNINAMA a DAKICEVCI osvicu po ULICA itd,,,,,

4
0
G Guest_29850
18.09.2015. 07:03

Tipicno komunisticko totalitarno poistovjecivanje partije sa drzavom.KO je protiv partije*na vlasti taj je protiv sistema, drzave, tekovina revolucije i slicne fraze.Nista neobicno za drzavu u kojoj su komunisti u raznim bojama na vlasti od 1945godine.

10
11
G Guest_10465
18.09.2015. 15:40

Pricas stereotipe DF-ovac. 1) Kako nekom ko nijs nikad bio za ovu drzavu niti je sad motiv moze biti dobrobit drzave? 2) Nisu li DF velikosrpski nacionalisti? 3) Nisu li imali sastanke sa ruskim ambasadorom i nedavno sa Amfilohiejm gdje je tema bila i NATO? 4) Nije li Vojvoda rekao "Mi smo za Ruse","Rusija ce garantovati neutralnost CG" 5) Protesti tajmirani prije odluke NATO zemalja 6) Protesti se sprovode uprkos odbijanju ostatka opozicije i jasno je da se vlast ne moze smjeniti ali je cilj da se posalje poruka NATO drzavama.

2
1
G Guest_88927
18.09.2015. 01:22

"ocijenio je da su protesti DF-a najavljeni za 27. septembar namjerno tempirani uoči iščekivanja pozivnice za NATO" Ovo sam je rekao prije vise od mjesec dana.

6
4