Kultura

Devet filmova na repertoaru Cadmus Cineplex Mega Promet bioskopa

Na repertoaru Cadmus Cineplex Mega Promet bioskopa u Budvi od 17. do 23. septembra je devet filmskih naslova: "Lavirint: Bijeg kroz Zgarište", "Ljetnja avantura", "Hitman: Agent 47", "Malci", "Everest", "Hiljadarka" "Smotanko i Trapavko: Nevjerovatna misija", "Mali Budo" i "Gumeni Tarzan".
Devet filmova na repertoaru Cadmus Cineplex Mega Promet bioskopa
Portal AnalitikaIzvor
1709lavirint

Lavirint: Bijeg kroz Zgarište

Sala 1 / radnim danima: 19:40, 22:10; vikendom: 13:00, 19:40, 22:10

Početak prikazivanja: 10. septembar

Uloge: Dilan O'Brajan, Ejdan Džilen, Kaja Skodelario, Ki Hong Li

Režija: Ves Bol

("Maze Runner: Scorch Trials", SAD, 2015, 129 min, naučna fantastika, avantura)

U novom poglavlju epske sage "Lavirint", Tomas (Dilan O'Brajan) i Ledinaši moraju da se suoče sa najvećim izazovom do sada - misterioznom i moćnom organizacijom "WCKD". Potraga za dokazima o "WCKD" odvešće ih na Zgarište, opustošeni predio ispunjen nezamislivim preprekama. Nakon što su udružili snage sa pokretom otpora, Ledinaši ulaze u borbu sa superiornim neprijateljem i otkrivaju njegove šokantne planove.

1709odmor

Ljetnja avantura

Sala 2 / radnim danima i vikendom: 17:30, 19:50

Početak prikazivanja: 2. septembar

Uloge: Ed Helms, Kristina Eplgejt, Kris Hemsvort, Lesli Man

Režija: Džon Frensis Dejli, Džonatan M. Goldstajn

("Vacation", 99 min, SAD, 2015, komedija)

Grizvoldi nam se vraćaju! Ovoga puta Klarkov sin Rasti svoju porodicu vodi na putovanje koje će, slično onima na koje ga je vodio otac, biti prepuno neočekivanih ludorija i smiješnih nezgoda. Nadajući se kako će zbližiti svoju porodicu i ponovno proživjeti svoj odmor iz djetinjstva - sada sa svojom djecom - Rasti Grizvold vodi suprugu i dva sina na dugi put u najbolji zabavni park u Americi, Veli Vorld. Suvišno je reći da se stvari neće odvijati kako su planirali…

1709hitman

Hitman: Agent 47

Sala 3 / vikendom: 13:30

Početak prikazivanja: 27. avgust

Uloge: Rupert Frend, Zakari Kinto, Hana Ver, Emilio Rivera

Režija: Aleksander Bah

("Agent 47", SAD, 2014, 108 min, akcija)

Akciona avantura "Hitman: Agent 47" zasnovana je na najprodavanijioj, nagrađivanoj video igrici. U fokusu filmske priče je elitni i genetski modifikovani ubica, poznat po tetovaži na vratu koju čini specifični bar-kod. Njegov najnoviji "cilj za uklanjanje" je mlada žena koja se nalazi u bjekstvu od moćnih, tajnih snaga. Misija donosi iznenađujuće otkriće o Agentu 47 i njegovom plijenu.

1709minions

Malci

Sala 1 u 3D / radnim danima: 15:40, vikendom: 11:00, 15:40

Početak prikazivanja: 9. jul

Uloge: Pjer Kofan, Stiv Karel, Sandra Bulok, Džon Ham, Hirojuki Sanada, Kris Reno

Režija: Pjer Kofan, Kajli Balda

("The Minions", SAD, 2015, 94 min, animirani)

Stalno neuspješni u zadržavanju svojih gospodara, od Ti Reksa do Napoleona, Malci su ostali bez gospodara kome bi služili i pali u depresiju. Priča o Malcima počinje od početka vremena. Počeli su kao jednoćelijski žuti organizmi, a razvijali su se vjekovima i uvijek su služili najgroznijim gospodarima. Stalno neuspješni u zadržavanju ovih gospodara, od Ti-reksa do Napoleona, Malci su ostali bez gospodara kome bi služili i pali su u depresiju. Ali jedan Malac po imenu Kevin, ima plan i on će, uz pomoć bezobraznog tinejdžera Stjuarta i dražesnog Boba, otići u svijet da nađe novog zlog šefa koga će njegova braća slediti. Ovaj trio će krenuti na uzbudljivo putovanje koje će ih na kraju dovesti do sljedeće potencijalne gospodarice, Skarlet O'Pakić (Dubravka Mijatović), prvog najvećeg ženskog zlikovca na svijetu. Oni će putovati od hladnog Antarktika do Njujorka '60-tih, a završiće u Londonu gdje će se susresti s najvećim izazovom do sad: spašavanjem Malaca od istrjebljenja.

1709hiljadarka

Hiljadarka

Sala 1 / radnim danima i vikendom: 17:40

Sala 2 / radnim danima i vikendom: 22:00

Sala 3 / radnim danima i vikendom: 15:50

Početak prikazivanja: 17. septembar

Uloge: Branislav Trifunović, Aida Bukva, Moamer Kasumović, Željko Pervan, Nikola Kojo

Režija: Nenad Đurić

("Hiljadarka" 93 min, BIH, 2015, komedija, drama)

U hit komediji Nenada Đurića okupila se najimpresivnija glumačka ekipa u regionu. Mladić Atif Kurtović (Branislav Trifunović) prvi put u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio tačno tamo gdje je njegov sada penzionisani otac stao i postaje rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina se ubrzo u potpunosti mijenja kada bude izabran za lice koje će krasiti najvrjedniju novčanicu u državi, novčanicu u iznosu od hiljadu dinara (tzv. "hiljadarku"). Tako će se Atif ubrzo naći na putu za Beograd gdje će ga Titov lični fotograf (Željko Pervan) uslikati i tako postaje dio istorije. U cjelokupnu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno „Hiljadarka“ (Aida Bukva) u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. Kada Tito (Nikola Kojo) najavi svoju ličnu posjetu Atifovom rodnom gradiću za sve junake ove simpatične priče počinje avantura koju će pamtiti do kraja života.

1709everest

Everest

Sala 3 / radnim danima i vikendom: 17:50, 20:20, 22:50

Uloge: Džejson Klark, Džoš Brolin, Džejk Gilenhal, Džon Hoks

Režija: Baltazar Kormakur

("Everest", 122 min, SAD, Velika Britanija, 2015, drama, avantura)

Inspirisan nevjerovatnim događajima koji prate opasan poduhvat penjanja na vrh najviše planine na svijetu, "Everest" dokumentuje fascinantno putovanje dvije različite ekspedicije koje će se suočiti sa najsnažnijom sniježnom olujom koju je čovječanstvo doživjelo. Njihovu hrabrost testiraće najopasnija prirodna nepogoda i ovi planinari će morati da pređu gotovo nemoguće prepreke - kad životna opsesija postane surova borba za opstanak.

1709smotansko

Smotanko i Trapavko: Nevjerovatna misija

Sala 2 / radnim danima: 15:20; vikendom: 11:20, 13:20, 15:20

Početak prikazivanja: 17. septembar

Uloge: Kara Elehalde, Hanfri Topera, Gabrijel Čame, Ramon Langa, Viktor Monigote

Režija: Havijer Feser

("Mortadelo y Filemon contra Jimmy el Cachondo", 91 min, Španija, 2014, animacija, komedija)

Mortadelo i Filemon su dva najvrjednija super-špijuna tajne agencije TIA i prati ih glas da rješavaju sve kriminalne slučajeve koje ostali agenti ne mogu. Kako bi riješili te zadatke, njih dvojica koriste maske i bizarne izume koji su u većini slučajeva besmisleni. Upravo zbog toga njihove misije postaju nepresušan izvor zabave koji do sada nije viđen u svijetu špijunaže.

1709budo

Mali Budo

Sala 4 / radnim danima: 20:30, 22:30; vikendom: 11:10, 20:30, 22:30

Uloge: Petar Strugar, Sergej Trifunović, Petar Božović, Tihomir Stanić, Hristina Popović

Režija: Danilo Bećković

("Mali Budo", 95 min, Srbija, 2014, komedija)

Mali Budo (Petar Strugar), sin podgoričkog hirurga koji nije baš na dobrom glasu, stiže u Beograd. Očeve prijateljsko-rođačke veze i vezice ubaciće ga u kovitlac crnohumornih dešavanja, koje će publici na vrlo duhovit način dočarati prvi susret jednog osamnaestogodišnjaka s prijestonicom Srbije.

1709gumeni

Gumeni Tarzan

Sala 4 / radnim danima: 15:00, 16:50, 18:40; vikendom: 13:10, 15:00, 16:50, 18:40

Uloge: Jens Andersen, Bjorn Henriksen, Ture Lindhart, Karen-Lize Minster, Birte Nojman, Sinje Egholm Olsen

Režija: Majkl Hegner

("Gummi T", 80 min, Danska, 2012, animirani)

Ivan Olsen je običan mladić i nije ni jak, ni spretan. Njegov otac divi se Tarzanu i volio bi da je Ivan više poput ovog izuzetnog heroja iz džungle. Kako to nije slučaj, otac Ivana zove Gumeni Tarzan. Pošto bi volio da usreći oca, Ivan odlazi kod vještice koja će mu na jedan dan dati super moći. Biti superheroj je zanimljivo jedan dan, ali kada se ispostavi da je vještica pogriješila i da super moći traju i dalje, Ivan polazi u potragu za njom, jer želi da bude onaj stari.

Portal Analitika