Region

Milanović: Izbjeglice ćemo upućivati prema Sloveniji i Mađarskoj

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u Splitu da će se izbjeglice koje dolaze u Hrvatsku sigurno upućivati prema Sloveniji i Mađarskoj.
Milanović: Izbjeglice ćemo upućivati prema Sloveniji i Mađarskoj
Portal AnalitikaIzvor

"U Hrvatskoj izbjeglice neće ostati, oni već prolaze kroz našu zemlju. Ovo nije nikakva opasnost za Hrvatsku, a koliki ćemo broj primiti ne znamo. Sigurno ćemo ih upućivati prema Sloveniji i Mađarskoj, a mi već dva dana pokazujemo da smo civilizovana i organizovana država", rekao je Milanović poslijepodne novinarima u Splitu.

Milanović je naglasio da je Hrvatska ima punu kontrolu situacije, koja nije dramatična, ali je ozbiljna, prenosi portal Večernji list.

Hrvatski premijer je rekao da su izbjeglice u problemu i da žele da dođu do Beča ili Minhena. 

"Naša srca su velika, ali mogućnosti nisu. Nećemo zaustavljati nikoga batinama, žicom ili psima. Oni će proći kroz Hrvatsku, mi ih nećemo zaustavljati, a daćemo sve od sebe da ih popišemo", naglasio je premijer Hrvatske. 

On je dodao da Slovenija može da zatvori granične prolaze, ali da ne zna, kako je rekao, kako će zatvoriti granicu koja je duga stotine kilometara. 

"Granice se ne mogu zatvoriti", poručio je hrvatski premijer i zaključio da izbjeglice nisu "nikakva opasnost za Hrvatsku". 

Pojedni mediji izvještavaju da se dio izbeglica smještenih u Zagrebu već uputio prema Sloveniji. 

Prema posljednjim zvaničnim podacima, do podneva je u Hrvatsku ušlo oko 7.300 izbjeglica. U Zagrebu je trenutno oko 500 i smješteni su u hotelu Porin, gdje je i inače prihvatilište za azilante.
Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.