Protokol

Ambasadorka Kipra u službenoj posjeti Opštini Budva

Nerezidencijalna Ambasadorka Kipra u Crnoj Gori Nj. E. Nafsika Chr Krousti boravila je danas u prvoj službenoj posjeti Opštini Budva.
Ambasadorka Kipra u službenoj posjeti Opštini Budva
Portal AnalitikaIzvor

Krousti je zahvalila predsjedniku Srđi Popoviću na današnjem prijemu, navela da je zadovoljna što je uspjela na licu mjesta da sazna više infomacija o Budvi, a posebno je oduševila predsjednikova vizija razvoja Budve. Ona je  obavjestila predsjednika i o viziji koju Kipar ima prema odnosima sa Crnom Gorom.

Posebno je naglasila da je Kipar veoma posvećen misiji da pomogne Crnoj Gori na njenom evropskom putu.  Predstavila  je i mišljenje koje njena zemlja djeli sa Briselom, a to je da je poslednje tri godine Crna Gora lider u regionu što se tiče EU integracija.

Predsjednik Opštine Budva doc dr. Srđa Popović je izrazio čast što je danas imao priliku da održi sastanak sa NJ.E. Ambasadorkom Kipra, te posebno istakao zadovoljstvo time što je uprvo Kipar predsjedavao Evropskom unijom u vrijeme kada je Crna Gora otvorila prvo poglavlja pregovora.

Popović je upoznao ambasadorku Krousti sa trenutnom situacijom u Budvi, kao i sa realnim razvojnim planovima grada koje će sprovesti sa ciljem da on nastavi da bude lider turizma u Crnoj Gori, ali i da postane lider čitavog regiona.

Portal Analitika