Politika

Usvojena Nacionalna strategija u oblasti klimatskih promjena

Vlada Crne Gore, na danas održanoj 127. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, donijela je Nacionalnu strategiju u oblasti klimatskih promjena do 2030. godine. Ovim dokumentom planirano je smanjenju gasova sa efektom staklene bašte u sektorima energetike, industrije i saobraćaja od 30 odsto do 2030. godine u odnosu na baznu 1990. godinu, a njegov ključni efekat je kretanje Crne Gore prema niskokarbonskom društvu, što je jedan od najvažnijih ciljeva EU i predstavlja globalni trend.
Usvojena Nacionalna strategija u oblasti klimatskih promjena
Portal AnalitikaIzvor

Vlada je usvojila Informaciju o stanju životne sredine u Crnoj Gori za 2014.godinu  koja na osnovu detaljne analize rezultata ispitivanja i dostupnih podataka daje prikaz stanja životne sredine po svim segmentima. Posebna pažnja posvećena je podacima koji upućuju na devastaciju i prekoračenje zakonom propisanih graničnih vrijednosti, te su na osnovu njih definisane i mjere za poboljšanje postojećeg stanja, s Akcionim planom.

Vlada je odlučila da produži do 30. septembra javnu raspravu o Nacrtu Zakona o slobodi vjerospovijesti. Nespremnost određenih struktura da učestvuju u javnoj raspravi, Vlada je ocijenila kao manjak demokratskih kapaciteta i njihov pokušaj da odbrane svoj antisistemski monopolski položaj. Vjerujući da su mnogi pojedinci čekali priliku da saopšte svoj stav o Nacrtu zakona, a da to nažalost nijesu uspjeli, Vlada daje šansu da se kroz druge forme uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos izradi prijedloga zakona.

U sklopu aktivnosti planiranih Programom rada Vlade, na današnjoj sjednici, pored ostalog, usvojena je Informacija o prioritetnim razvojnim projektima iz oblasti poljoprivrede, kao i Informacija o pristupu internetu u Crnoj Gori i mogućnostima razvoja.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.