Turizam

Predstavnici medija i turoperatora iz Rumunije u posjeti Crnoj Gori

U posjeti Crnoj Gori, u periodu od 16 – 20. septembra tekuće godine, borave predstavnici turoperatora i medija iz Rumunije.
Predstavnici medija i turoperatora iz Rumunije u posjeti Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Studijsku grupu predvodi Dr. Cristian Hristea, predsjednik Udruženja turističkih novinara iz Rumunije i glavni urednik vodećeg turističkog magazina “Holidays and travel Magazin”, a gosti Crne Gore su, pored predstavnika medija, i predstavnici Udruženja za zdravstveni turizam Rumunije i turoperatora specijalizovanih za zdravstveni turizam (Desprespa”, “Sanconfind” i “Gynecoland”).

Tokom boravka posjetioci iz Rumunije imaće priliku da se upoznaju sa ponudom  crnogorskih gradova na primorju, posjete vinograd na Ćemovskom polju i degustiraju vina kompanije “13 jul Plantaže”. Svoju ponudu gostima će predstaviti i kompanije “Porto Montenegro” i “Luštica Development”.

Pored toga što će predstavnicima medija i turoperatora iz Rumunije biti prezentovana turistička ponuda Crne Gore i najznačajnije atrakcije, planirano je održavanje nekoliko sastanaka sa predstavnicima institucija i organizacija iz oblasti turizma.

Na sastanku koji je danas održan sa g. Markom Petričevićem, generalnim direktorom u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, razgovarano je o aktivnostima na daljem unapređenju saradnje među dvije zemlje i mogućim zajedničkim projektima.

Dr. Cristian Hristea je ukazao na rast broja turista iz Rumunije te istakao važnost iniciranja što većeg broja aktivnosti u cilju unapređenja saradnje na polju turizma, budući na potencijale obje zemlje.

Kako je jedna od tema studijske posjete zdravstveni turizam, na sastanku održanom sa predstavnicima crnogoskog Klastera zdravstvenog turizma najavljeno je potpisivanje Memoranduma o saradnji, a razgovarano je i o konkretnim projektima na ovom tržištu.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ovu posjetu organizuje u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Budve, Tivta, Kotora, Bara, Ulcinja i Herceg Novog, kompanijama “Porto Montenegro”, “Plantaže 13. jul”, “Luštica Development” kao i predstavnicima nedavno formiranog Klastera zdravstvenog turizma. 

Portal Analitika