Društvo

Alfa centar Milivojeviću: Nikšić nije grad homofoba

NVO ALFA Centar poslala je otvoreno pismo Stevanu Milivojeviću, izvršnom direktoru LGBT forum Progres, u kome ističu da Nikšić nije grad homofoba.
Alfa centar Milivojeviću: Nikšić nije grad homofoba
Portal AnalitikaIzvor

"Dragi kolega Stevane, pozdravljamo te iz Nikšića, grada koji sjutra obilježava Dan oslobođenja. Smatramo da najbolje poznajemo svoj grad i ljude koji u njemu žive. Odbijamo i svaku pomisao da smo "grad homofoba“ kako si ti u svom saopštenju naveo", kazali su iz Alfa Centra.

Ističu da su Nikšićanke i  Nikšićani otvoreni, vedri, slobodoumni, hrabri i iznad svega gostoprimni građani.

"O tome nećemo opširno, to je valjda svima poznato. Još od Anagastuma, Anderbe, Onogošta i Nikšića u njemu slobodno žive ljudi različitih religija, političkih i seksualnih opredjeljenja", ističu iz ove NVO.

Oni su kazali da se zajednički trude da unaprijede kvalitet života u gradu u okvirima i na način za koji smatraju da je najbolji.

"Smatramo da je izbor datuma „Nikšić prajda“ izabran prilično nespretno i smijemo tvrditi dosta  provokativno imajući u vidu „Septembarske dane“ i Dan Oslobođenja grada kada smo svi prilično opterećeni i zauzeti oko realizacije velikog broja aktivnosti. Zadovoljstvo nam je da tebe i kolege iz LGBT foruma „Progres“ pozovemo da nam se pridružite sjutra na glavnom gradskom trgu da skupa uživamo u programu koji nam je pripremio „Dobri duh Nikšića“, poručuju iz Alfa Centra.

Portal Analitika