Društvo

Raspisan konkurs za upis specijalističkih i magistarskih studija na FDES-u

Fakultet za državne i evropske studije raspisao je konkurs za prijem nove generacije studenata specijalističkih i magistarskih studija.
Raspisan konkurs za upis specijalističkih i magistarskih studija na FDES-u
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, pravo upisa na specijalističke studije imaju svi kandidati koji su završili trogodišnje studije u zemlji ili inostranstvu, odnosno imaju ostvarenih 180 ECTS, dok pravo upisa na magistarske studije imaju svi kandidati koji su završili četvorogodišnje studije u zemlji ili inostranstvu, odnosno imaju ostvarenih 240 ECTS.

Kandidati za upis mogu se opredijeliti za upis na neki od sljedećih studijskih programa postdiplomskih studija: Specijalističke državno-pravne studije (10 kandidata), Specijalističke evropske studije (5 kandidata), Magistarske državno-pravne studije (10 kandidata) i Magistarske evropske studije (10 kandidata).

Navedeni studijski programi organizuju se u trajanju od jedne studijske godine, odnosno dva semestra sa ukupnim opterećenjem u iznosu od 60 ECTS. Prvi semestar opredijeljen je za polaganje ispita, a drugi za pripremu i odbranu završnog (specijalističkog/magistarskog) rada.

Konkurs je otvoren do 30. Septembra 2015. godine, a dokumenta potrebna za prijavu na konkurs su: uvjerenje o završenom odgovarajućem stepenu studija, uvjerenje o položenim ispitima u toku studija i kopija biometrijske lične karte.

Navedena dokumenta predaju se svakog radnog dana u periodu od 10 do 16 časova u kancelariji Studentske službe (ul. Vaka Đurovića bb, sjeverna tribina stadiona “Pod Goricomˮ).

Rezultati konkursa biće poznati 1. oktobra 2015. godine, kada će biti organizovan i upis primljenih kanidata.

Detaljnije informacije o studijskim programima i uslovima studiranja zainteresovani kandidati mogu dobiti na Fakultetu, svakog radnog dana od 10 do 16 sati, kao i putem veb adrese Fakulteta www.fdes.me ili na broj telefona +382 20 664 264.

Portal Analitika