Crna hronika

Uhapšen bombaš iz Nikšića

Nikšićka policija uhapsila je danas Ranka Vuletića iz Nikšića zbog sumnje da je 21. juna, u neposrednoj blizini kafića "Tani", vlasnika Ranka Radulovića, bacio bombu.
Uhapšen bombaš iz Nikšića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U neposrednoj blizini lokala "Tani" u Nikšiću 21. juna bačena je bomba i tom prilikom nije bilo povrieđenih, ali je oštećeno više automobila.

Povodom hapšenja Vuletića policija će danas na konferenciji za novinare saopštiti više detalja.

Podsjećamo da je nikšićki biznismen Ranko Radulović uhapšen 11. septembra zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštvo.

Tada je iz policije saopšteno da su došli do operativnih saznanja da je organizovana kriminalna grupa koju predvodi Ranko Radulović sprovela niz aktivnosti u cilju izvršenja likvidacija na teritoriji Crne Gore i nabavila veću količina oružja, municije i eksplozivnih naprava.

Radulović je tokom saslušanja u Tužilaštvu tvrdio da se na njega konstantno vrši pritisak.

Službenica za odnose sa javnošću u Upravi Policije Tamara Popović je na današnjem presu rekla da su policajci juče, u koordinaciji i po nalogu Tužilaštva, realizovali  višemjesečnu policijsku akciju pod nazivom „Onogošt“, u okviru koje je identifikovan i lišen slobode R.V. (53) iz Nikšića, zbog sumnje da je u junu ove godine aktivirao eksplozivnu napravu – ručnu bombu u centru Nikšića, u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta „Tani“ koji je u vlasništvu R.R. iz Nikšića.

"Kriminalistička obrada, koju su službenici CB Nikšić sproveli zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije i uz podršku Forenzičkog centra, a po nalogu zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, upućuje na sumnju da je R.V, 21. juna 2015. godine, oko 00,15 časova, u ulici Jola Piletića, u neposrednoj blizini lokala „Tani“, aktivirao eksplozivnu napravu – ručnu bombu M 75. Od dejstva eksplozivne naprave nastala su veća oštećenja na lokalu „Tani“, kao i oštećenja na devet putničkih motornih vozila i tri stambene jedinice. U događaju nije povrijeđeno nijedno lice. U toku višemjesečnih tužilačko – policijskih aktivnosti, prikupljene su činjenice i dokazi koji ukazuju na sumnju da je R.V. počinio navedeno krivično djelo, čime je izazvao opasnost po život i tijelo ljudi kao i imovinu većeg obima. Službenici CB Nikšić juče su, po nalogu ZODT a po pribavljenoj naredni sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili i pretrese stanova i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, u cilju pronalaska predmeta i tragova koji potiču iz krivičnih djela. Osumnjičeni R.V. će danas, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", kazala je Popović.

 

Portal Analitika