Društvo

Svečano dočekan kontingent VCG: Vojnike pozdravili Šarkić i Murić

Na vojnom aerodromu u Golubovcima jutros je upriličen svečani doček 17 pripadnika II kontingenta Vojske Crne Gore u misiji „Resolute Support“ u Avganistanu, koji su se vratili u Crnu Goru nakon uspješno izvršenog zadatka, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
Svečano dočekan kontingent VCG: Vojnike pozdravili Šarkić i Murić
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pozdravljajući ih u ime Ministarstva odbrane i izražavajući zahvalnost i njima i članovima njihovih porodica, državni sekretar Bojan Šarkić je kazao da smo svi srećni što je još jedan složeni zadatak obavljen na najbolji mogući način.

vcg2

On je dodao da je sa njima, pripadnicima II kontigenta u misiji „Resolute Support“ u Avganistanu, Crna Gora pokazala najviši stepen obuke pripadnika Vojske i spremnost da se odgovori najsloženijim zadacima u veoma komplikovanim uslovima.

„U mjesecima pred nama, nastavljamo sa svim aktivnostima i obavezama koje smo preuzeli, pokazujući i dokazujući posvećenost naše države, ne samo globalnoj stabilnosti i bezbjednosti, već i našu integraciju u evropska i evroatlantska demokratska društva“, naglasio je državni sekretar.

U ime pripadnika kontingenta prisutnima se obratio komandant, major Enes Murić.

vcg3

„Slijedeći tradiciju uspješno je okončano angažovanje na čast Crne Gore i Vojske Crne Gore. Demonstrirali ste visok stepen profesionalizma i pokazali svoju osposobljenost i spremnost. Naš kontigent je prepoznat u multinacionalnom okruženju kao visokoosposobljen i motivisan sastav koji je odgovorio svim zadacima tokom angažovanja“, kazao je, između ostalog, Murić.

Ceremoniji svečanog dočeka prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane i Generalštaba, kao i komandanti i komandiri jedinica Vojske Crne Gore, kao i ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Margaret En Uehara.

Portal Analitika