Politika

DPS: DF bi da izazove nemire

Poruke lidera Demokratskog fronta (DF), u susret protestima koje su zakazali za 27. septembar, sve više su prijeteće, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).
DPS: DF bi da izazove nemire
Portal AnalitikaIzvor

Navodeći kako svakog dana neko od lidera DF-a upozorava, prijeti i ukazuje na posljedice, iz DPS-a su istakli je, nakon jučerašnje izjave lidera Nove, Andrije Mandića, svima jasno "da protesti DF-a neće biti ni narodni, ni mirni".

"Niti im je krajnja namjera formiranje prelazne vlade. Sve što DF želi je da pokuša da izazove nemire i rušilačke demonstracije, kakve smo već imali prilike da gledamo u njihovoj režiji, kako bi Crna Gora bila prikazana kao nestabilna i nebezbjedna država, te umanjila šansu da dobije pozivnicu za članstvo u NATO. Znaju i Mandić i njegovi saborci da članstvo Crne Gore u tom savezu znači definitivan kraj njihovih retrogradnih politika i da nakon toga više nemaju šansu za podrivanje crnogorskih državnih temelja, što je njihov jedini cilj za koji ne biraju sredstva, makar to značilo i pozivanje na rušenje ustavnog poretka", saopšteno je iz DPS-a.

Da su namjere DF-a prema građanima ozbiljne i odgovorne, u DPS-u navode da taj politički savez ne bi nudio "komični 'Ugovor o novom početku'".

"Koji nema utemeljenje ni u zdravoj logici, a kamoli u ekonomiji i političkom sistemu. Da pozivaju na mirne proteste, ne bi njihovi poslanici na javnim skupovima prijetili nasiljem. Da su im namjere dobre, ne bi slali žene kao 'predhodnicu' da nenajavljeno blokiraju saobraćaj u Glavnom gradu, kako bi provjerili spremnost policije i nadležnih institucija. Vara se Mandić ako misli da su građani zaboravili kako izgledaju protesti u njegovoj organizaciji, sa balvanima i zapaljenim gradom, provokacijama nadležnih organa, ali i manjinskih naroda, nemirima i smiješnim pozivima stranim investitorima da zaobilaze Crnu Goru", navode iz DF-a.

Što god Mandić i njegovi saborci uradili, iz DPS-a poručuju "da neće moći da spriječe upućivanje pozivnice Crnoj Gori za članstvo u NATO".

"Jer prijatelji sa međunarodnih adresa imaju preciznu i jasnu sliku o napretku države u svim oblastima, ali i o namjerama koje će DF pokušati da ostvari najavljenim protestima. I ovi protesti, koji imaju veze sa svim osim sa građanima Crne Gore, biće okončani kao i svi raniji u Mandićevoj organizaciji – burek dijetom lidera DF-a, što je ujedno i njihov najveći politički domet", naveli su iz DPS-a.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_74329
17.09.2015. 14:34

DPS u na ovom vokabularu bi pozavido i Enver Hodza Čitajući ovo saopštenje stiče se utisak kao da smo u 1948 godini u vrijeme rezolucije Informbiroa.Narpodni neprijateli, peta kolona, temelji se neki ruse i podrivaju,neprijatelj ne miruje, vec rovari i slične fraze.

1
2
G Guest_65949
17.09.2015. 14:14

Nemojte ljudi, ko Boga vas molim, umrijeće "vojvoda" od gladi (mislim - štrajkovaće glađu pa će da ga Medo zamoli da prekine štrajk)!

1
1