Društvo

SJUTRA DO 39°C: Septembar obara rekord

U Crnoj Gori sjutra je moguća temperatura i preko 39 stepeni, saopštio je meteorolog Dušan Pavićević, poručujući da će od sljedeće sedmice biti osjetno hladnije.
SJUTRA DO 39°C: Septembar obara rekord
Portal AnalitikaIzvor

"Još nekoliko dana u Podgorici i Zetsko-bjelopavlićkoj ravnici biće vrelo, a nakon toga, temperature će pasti znatno ispod 30. podioka Celzijusove skale", kazao je on Dnevnim novinama.

Pavićević je rekao da će danas temperatura u Podgorici biti preko 37 stepeni, a sjutra bi, kako je naveo, prema trenutnom prognostičkom materijalu, mogla preći i 39 stepeni.

"To bi bio apsolutni septembarski rekord, jer je 2. septembra 1956. godine, znači prije 60 godina, dostigla 39. podiok Celzijusove skale", precizirao je Pavićević, navodeći da postoje dobre šanse da taj rekord bude srušen.

Prema njegovim riječima, i u subotu će biti vrelo, a od nedjelje je moguć manji pad temperature, može biti i nestabilnosti. Pavićević je dodao da će u ponedjeljak biti osjetno svježije, sa temperaturama ispod 30 stepeni. 

"Cijela sljedeća sedmica će biti prijatna sa temperaturama, prema materijalu kojim sada raspolažemo, čak i osjetno, ispod 30 stepeni", poručio je on.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.