Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • CKB juče objavila spisak dužnika po kreditnim karticama - Ušli u crveno i nestali: Zalcman, Lejbenzon, Hosta...

CKB juče objavila spisak dužnika po kreditnim karticama - Ušli u crveno i nestali: Zalcman, Lejbenzon, Hosta...

Izvršitelji će posjetiti više od hiljadu dužnika po kreditnim karticama i overdraftu ukoliko se u naredna tri dana ne jave banci
CKB juče objavila spisak dužnika po kreditnim karticama - Ušli u crveno i nestali: Zalcman, Lejbenzon, Hosta...
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska komercijalna banka juče je u medijima, ali i Službenom listu objavila spisak od oko 1100 imena, koji joj ukupno duguju velike sume novca po kreditnim karticama i overdraftu i na taj način ih obavijestila da je ta potraživanja prenijela OTP faktoringu, što bi trebalo da znači da će se njima baviti izvršitelji, ukoliko u tri naredna dana ne dođu u banku da se dogovore o vraćanju duga. Iz CKB su objasnili da te dužnike ne mogu da pronađu na adresama koje imaju u banci i da su se odlučili na javno obavještenje, pozivajući se na član 45 Zakona o izvršenju i obezbjeđenju.

Upozorili su dužnike da će oni snositi posljedice ovakvog obavještenja - ili troškove objavljivanja u medijima i Službenom listu, ali nijesu naveli koliko je ko ušao u crveno. Na listi dužnika onih koji ne žele da izmire račune koje su napravili plaćajući karticama nalazi se veliki broj ,,zvučnih imena“. Na spisku dužnika je i Rus Vadim Lejbenzon, svojevremeno generalni direktor Željezare u Nikšiću. I kompletan tadašnji menadžerski tim Željezare za sobom je ostavio dugove po kreditnim karticama u ovoj banci - Sergej Naoimov, Sergej Teljegin, Konstantin Bobirjev, Maksim Mosijevic, Sergej Sibistij, Igor Alfjorov, Boris Seresevskij, Svetlana Gerasimenko, Bogdan Boljeci.

U društvu sa željezarcima je i bivši direktor Kombinata aluminijuma Adolf Zalcman, te Nil Emilfarb, predstavnik investitora na Zavali, sa adresom u Bostonu, potom Vjačeslav Lejbman, iz Lenjingrada, koji takođe ima veze sa Zavalom. U dugačkom spisku dužnika je i Damjan Hosta, Slovenac, direktor svojevremeno najveće brokerske kuće u Crnoj Gori - Monte Adria, te mnogi stranci biznismeni - Valeri Kocko, Dirk Dubeldam, Ognjen Bonaci, Andreas Papadakis... Na spisku dužnika, istina, najviše je domaćih građana, ali njihova imena nijesu ,,zvučna“ koliko njihovih kolega biznismena stranaca.

Pobjeda

Portal Analitika