Ostalo

JEDRENJE: Les 28. nakon prvog dana

Crnogorski jedriličar Igor Les zauzima 28. mjesto u ukupnom poretku nakon prvog dana na Svjetskom kupu u kineskom Kingdau, poznatom olimpijskom centru. Prvog dana jedrilo se po vjetru 8-10 čvorova, sa kurentom od 25 metara u minuti.
JEDRENJE: Les 28. nakon prvog dana
Portal AnalitikaIzvor

"Prvu regatu jedrio je jako dobro među prvih 20 sve do posljednje krme, gdje ga je izdao vjetar i izgubio je deset mjesta i zauzeo 29. mjesto. U drugoj regati jako loš start, ali se uspješno probijao i ušao u cilj 17", rekao je trener crnogorskog jedriličara, Ilko Klakor.

On je kazao da su uslovi teški i da će biti teško predvidjeti šta će biti do kraja.

"Svjetski kup je svakako dobro iskustvo za nas. Idemo dalje, u nadi da će sjutra još bolje odjedriti i popraviti plasman", kazao je Klakor.

U generalnom plasmanu čelnu poziciju zauzima Sju Tompson, jedriličar sa Djevičanskih ostrva. Drugoplasirani je Belgijanac Vilijam De Smet, dok je trećeplasirani Francuz Žan Baptist Bernaž. Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović, dvostruki pobjednik Svjetskog kupa, nakon prvog jedrenja bio je prvi, ali je u završio 27. i u ukupnom poretku zauzima 12. poziciju. (Mina)

Portal Analitika