Politika

Skupština usvojila Rezoluciju o podršci integracije Crne Gore u NATO

Nakon dva dana skupštinske rasprave u kojoj je učestvovali više od 60 poslanika crnogorskog parlamenta, večeras je usvojena Rezolucija o podršci integracije Crne Gore u NATO.
Skupština usvojila Rezoluciju o podršci integracije Crne Gore u NATO
Portal AnalitikaIzvor

Od 79 prisutnih poslanika, za rezoluciju je glasalo 50, protiv je bilo 26, dok su tri bila uzdržana.

- Članstvo u NATO-u nije projekat pojedinca ili partija, već državni interes i politika budućnosti, poručili su predstavnici stranaka koje su predložile usvajanje rezolucije o integraciji u Alijansu, dok su opozicioni poslanici ponovili da za to ne postoji većinska volja naroda - istaknuto je tokom dvodnevne vanredne skupštinske rasprave.

Rezolucija o podršci integracije Crne Gore u NATO usvojena je sa jednim amandmanom, koji je podnio poslanika URA-e Dritan Abazović.

Na Prijedlog rezolucije o podršci integraciji u NATO to je jedini prihvaćen amandman, dok ostalih deset koje su podnijeli poslanici PzP-a Koča Pavlović i Nebojša Medojević, predlagač nije prihvatio.

- Suština amandmana jeste da se u samom tekstu Rezolucije uvrste institut vladavina prava, reforma bezbjednosnih službi i nezavisnost institucija, koje jesu i ključne stvari na koje se upozorava od međunarodne zajednice i na čije se uspostavljanje Crna Gora mora bitno posvetiti i koje moraju biti naglašene u Rezoluciji o podršci integraciji u NATO. Nažalost, našem društvu sa skromnim demokratskim kapacitetima su više nego potrebni međunarodni pritisci i podsticaji za reformisanje cjelokupnog sistema, mi nismo spremni da sami zagrizemo toliki zalogaj - stav je Abazovića.

Portal Analitika

Komentari (7)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_76438
17.09.2015. 10:37

Niti sam za Srbiju,niti sam za Rusiju, niti sam za Amfilohija, niti sam četnik,niti mi je iko bio četnik, niti sam klerikalac, niti me ništa od toga ni najmanje interesuje! A protiv sam ulaska u Nato! I neće državu Crnu Goru spasiti nikakvo formalno članstvo u nekoj organizaciji, niti će je to "uvesti u svijet civilizovanih država", dok god se bilo koje kritičko mišljenje i razmišljanje bude kao po šablonu etiketiralo gore navedenim atributima. To su radili fašisti-etiketirali sve koji ne misle kao oni. A sa takvom sviješću neće pomoći državi Crnoj Gori nijednan "klub" i nijedno članstvo. I dok god se ljudi čije su porodice krv vijekovima prolivale za slobodu Crne Gore POD PETOKRAKOM budu nazivale četnicima i Ristovim stadom zato što su protiv Nato pakta i protiv izjednačavanja LGBT pokreta sa antifašističkim pokretom u ovoj državi sreće i prosperiteta biti neće.

1
0
d danilo s.
17.09.2015. 09:34

Clanstvo u NATO-u je bezbjedna buducnost CG na ovim prostorima. Naravno, kao i u svakom "klubu" od clanstva cemo imati prednosti onoliko koliko se potrudimo. Vise brinu ovi politicki pajaci (a la Knezevic) koji bi trebali da napuste Skupstinu i da uveseljavaju ovcice iz Ristivog stada kao "stand up commedians" . Zasto se takvi prestupi ne kaznjavaju? Ako misli da je duhovit - nije. Ako misli da radi korisne i pametne stvari - ne radi. Ako misli da je buducnost CG u zagrljaju Srbije i Rusije - nije. Nijesam primjetio da iko od ovih hiljada izbjeglica sa Bliskog istoka trazu azil u Rusiji?

10
0
G Guest_88417
17.09.2015. 07:21

Vasojevic-Nek udje Crna Goa u NATO i posle me bas zanima koja je sledeca podjela, šta će biti sledeći izgovor da se ne rusi DPS i komunisticka vlast od 1945.LUkasenko i MIlo do penzije.

0
5
G Guest_79856
16.09.2015. 21:40

stav mu je dobar i tachan, sve radimo pod pritiskom i nista bez nadzora sa strane....makar to bila i nasa korist...

11
0
G Guest_42809
16.09.2015. 21:21

KARA RADUSIN --- To je blizu dvotrećinska većina.Na glasanju o ulasku u N A T O glatko dvotrećinska većina u parlamentu.Srećan ti ulazak u društvo kulturnih,civilizovanih i demokratskih država CRNA GORO.

23
2
G Guest_42809
16.09.2015. 21:21

KARA RADUSIN --- To je blizu dvotrećinska većina.Na glasanju o ulasku u N A T O glatko dvotrećinska većina u parlamentu.Srećan ti ulazak u društvo kulturnih,civilizovanih i demokratskih država CRNA GORO.

18
1
G Guest_98777
16.09.2015. 21:02

Briljantno gosp. Abazovicu: "Nažalost, našem društvu sa skromnim demokratskim kapacitetima su više nego potrebni međunarodni pritisci i podsticaji za reformisanje cjelokupnog sistema, mi nismo spremni da sami zagrizemo toliki zalogaj "

8
1