Podgorica

Stijepović primio ambasadorku UAE

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa saradnicima, primio je danas Hafsu Al Ulamu, ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori. Tom prilikom izrazio je zadovoljstvo što, od uspostavljanja diplomatskih odnosa, "dvije države grade čvrste i sadržajne bilateralne odnose i razvijaju saradnju na mnogim poljima, a posebno u oblastima ekonomije i investicija".
Stijepović primio ambasadorku UAE
Portal AnalitikaIzvor

On je podsjetio da, kao potvrda prijateljstva dvije države, u Podgorici već postoji ulica koja nosi ime šeika Zaida, osnivača Ujedinjenih Arapskih Emirata. Predstavljajući projekte koje gradska uprava planira da realizuje, istakao da očekuje dalje unapređenje ekonomske saradnje dvije partnerske zemlje, kako bi zaiteresovani investitori iz UAE svoj kapital ulagali u razvojne projekte u Crnoj Gori i njenom glavnom gradu.

- Ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata iskazala je zadovoljstvo što je prvi imenovani ambasador svoje zemlje u Crnoj Gori i istakla da je sve intenzivnije interesovanje građana i kompanija iz UAE za Crnu Goru, a samim tim i Glavni grad, posebno u dijelu realizacije kapitalnih investicionih projekta, kvalitetne valorizacije turističkih potencijala i kulturne saradnje. Ona je, naglašavajući da je Podgorica pravi domaćin prijateljskim zemljama, izrazila zadovoljstvo onim što Glavni grad nudi kao sredina sa povoljnim poslovnim okruženjem i veoma značajnim privrednim, kulturnim i drugim potencijalima. Na kraju sastanka, gradonačelnik i ambasadoraka su dogovorili buduću intenzivniju komunikaciju i saradnju između Glavnog grada i ambasade UAE u cilju realizacije konkretnih dogovorenih aktivnosti i projekata - stoji u saopštenju sa susreta Stijepović - Al Ulama.

Foto: volimpodgoricu.me

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_57258
21.09.2015. 23:42

Izgradiste ulicu seiku Zaidu, pa vas molim GRADONACELNICE da izgradite i nasu ulicu,mocan ste covjek i imate vlast. Kazu posten covjek, ali: dvije trake do Migove kuće. Ta­ko je no­vi as­falt do­šao i do ku­će gra­do­na­čel­ni­ka Sla­vo­lju­ba Sti­je­po­vi­ća. Pu­ta­ri su u ovom se­lu ra­di­li i za vi­kend. Pre­svu­če­na je uli­ca u du­ži­ni od 830 me­ta­ra i ima dvi­je tra­ke od po tri me­tra, a pu­ta­ri su is­cr­ta­li i ivič­ne li­ni­je. Put je obi­lje­žen i sve je ura­đe­no ka­ko tre­ba. Ta­ko­đe, pre­svu­kli smo i put Bo­tun-Ljaj­ko­vi­ći – re­kao je Ran­ko Kum­bu­ro­vić, pred­sjed­nik MZ Gor­nja Ze­ta. A u ulici BEOGRADSKOJ,strogi centar grada, ZONA 1a/najveci porez na nekretnine/, nema ni traka, ni ivicnjaka, ni trotoara, osvjetljenje jadno. Samo rupe i jezero kad pada kisa. A ljudi plaćaju porez redovno, plaćaju putarinu, vrlo skupo platili komunalije. Ja volim i Zetu i Tuzi ali najvise Ul. BEOGRADSKU.

6
0