Podgorica

Stijepović primio ambasadorku UAE

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa saradnicima, primio je danas Hafsu Al Ulamu, ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori. Tom prilikom izrazio je zadovoljstvo što, od uspostavljanja diplomatskih odnosa, "dvije države grade čvrste i sadržajne bilateralne odnose i razvijaju saradnju na mnogim poljima, a posebno u oblastima ekonomije i investicija".
Stijepović primio ambasadorku UAE
Portal AnalitikaIzvor

On je podsjetio da, kao potvrda prijateljstva dvije države, u Podgorici već postoji ulica koja nosi ime šeika Zaida, osnivača Ujedinjenih Arapskih Emirata. Predstavljajući projekte koje gradska uprava planira da realizuje, istakao da očekuje dalje unapređenje ekonomske saradnje dvije partnerske zemlje, kako bi zaiteresovani investitori iz UAE svoj kapital ulagali u razvojne projekte u Crnoj Gori i njenom glavnom gradu.

- Ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata iskazala je zadovoljstvo što je prvi imenovani ambasador svoje zemlje u Crnoj Gori i istakla da je sve intenzivnije interesovanje građana i kompanija iz UAE za Crnu Goru, a samim tim i Glavni grad, posebno u dijelu realizacije kapitalnih investicionih projekta, kvalitetne valorizacije turističkih potencijala i kulturne saradnje. Ona je, naglašavajući da je Podgorica pravi domaćin prijateljskim zemljama, izrazila zadovoljstvo onim što Glavni grad nudi kao sredina sa povoljnim poslovnim okruženjem i veoma značajnim privrednim, kulturnim i drugim potencijalima. Na kraju sastanka, gradonačelnik i ambasadoraka su dogovorili buduću intenzivniju komunikaciju i saradnju između Glavnog grada i ambasade UAE u cilju realizacije konkretnih dogovorenih aktivnosti i projekata - stoji u saopštenju sa susreta Stijepović - Al Ulama.

Foto: volimpodgoricu.me

Portal Analitika