Protokol

Vujanović sa predstavnikom skupštine Kuvajta Al Šajom o modelima saradnje

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici, Faisala Fahad Al Šaja, predsjednika pete Parlamentarne grupe prijateljstva Nacionalne skupštine Kuvajta.
Vujanović sa predstavnikom skupštine Kuvajta Al Šajom o modelima saradnje
Portal AnalitikaIzvor

- Zajednički su konstatovali da ova posjeta predstavlja šansu unapređenja parlamentarne i ukupne saradnje Crne Gore i Kuvajta. Procijenili su da je neophodno zaključiti međudržavne ugovore koji bi olakšali ekonomsku saradnju ali i partnerstvo u drugim oblastima - stoji u saopštenju iz Kabineta predsjednika.

Takođe se navodi da su iz delegacija Kuvajta ocijenili da bi uspostavljanje saradnje dvije privredne komore i prezentacije prirodnih i privrednih potencijala kroz biznis forume bila najbolji način za bolje ekonomske odnose. Uz široke mogućnosti saradnje u oblasti turizma konstatovan je interes da se uspostavi saradnja u oblasti obrazovanja, kulture i naučnih istraživanja. Delegacija Kuvajta je prenijela utisak, sagledavajući mogućnosti saradnje, da postoji širok prostor da dvije države iskoriste zajedničke resurse za partnerstvo.

Portal Analitika