Protokol

Generalni sekretar MVPEI razgovarao sa predstavnicima Zajednice Crnogoraca u Makedoniji

Generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Predrag Stamatović sastao se danas u Podgorici sa predsjednikom Zajednice Crnogoraca u Republici Makedoniji Borisom Popivodom. Sastanku su prisustvovali i članovi Predsjedništva Alija Redžić, Naser Hot, Dragoljub Jokić i počasni konzul Crne Gore u Bitolju Milorad Andrijašević.
Generalni sekretar MVPEI razgovarao sa predstavnicima Zajednice Crnogoraca u Makedoniji
Portal AnalitikaIzvor

Generalni sekretar Stamatović je pohvalio aktivnosti koje Zajednica Crnogoraca u Republici Makedoniji preduzima u cilju jačanja prijateljstva i saradnje Crne Gore i Makedonije, te stvaranju uslova za integrisanje crnogorskih iseljenika.

Ponovio je spremnost Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija da pomogne u daljem djelovanju i prisustvu Crnogoraca u makedonskom društvu, imajući u vidu da je to model koji na odgovarajući i kvalitetan način reflektuje dobre međusobne odnose.Takođe, informisao je da je nedavno usvojen Zakon o saradnji sa iseljenicima, koji će kroz institucionalni i finansijski okvir dodatno osnažiti saradnju matične države sa crnogorskom dijasporom u svijetu.

Predstavnici Zajednice Crnogoraca u Republici Makedoniji su upoznalisa dosadašnjim aktivnostima i ocijenili da dijaspora predstavlja važnu sponu dvije države, koja podstiče bolje razumijevanje, uvažavanje i produbljivanje prijateljskih veza.


 

Portal Analitika