Politika

Šarkić-Krousti: Kipar sa posebnim senzibilitetom prati dešavanja u Crnoj Gori

Republika Kipar sa posebnim senzibilitetom i interesovanjem prati dešavanja u Crnoj Gori, odnosno sve faze njenog kretanja ka članstvu u NATO i u Evropskoj uniji, poruka je koju je ambasadorka te zemlje na nerezidentnoj osnovi Nafsike Krousti prenijela tokom današnjeg razgovora sa Bojanom Šarkićem, državnim sekretarom u Ministarstvu dobrane.
Šarkić-Krousti: Kipar sa posebnim senzibilitetom prati dešavanja u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Ambasadorka Republike Kipar, koja boravi u oproštajnoj posjeti Crnoj Gori, iskazala je uvjerenost u uspješan ishod crnogorskih stremljenja postavljenih na dva ključna kolosjeka aktuelne spoljne politike Crne Gore. 

Šarkić je obavijestio Krousti o sadašnjoj fazi crnogorskih atlanstkih i evropskih integracija i izrazio uvjerenje da taj dvostruki kolosjek ima svojih prednosti, imajući u vidu kompatibilnost nekih od segmenata ta dva procesa. On ju gošću informisao o aktivnostima Crne Gore u procesu NATO integracija, kao i njenim očekivanjma skorašnjeg poziva za članstvo u Alijansi.

Sagovornici su se složili da dvije zemlje imaju mnogo zajedničkog, ne samo zato što i Kipar i Crna Gora pripadaju porodici malih evropskih zemalja, već i zato što obje dijele „mare nostrum“, odnosno Mediteran, a time i izuzetno značajan geostrategijski položaj.

Portal Analitika