Abiznis

Predstavnici kineske korporacije CRBC u posjeti Opštini Budva

Predsjednik Opštine Budva Srđa Popović održao je danas sastanak sa predstavnicima kineske korporacije CRBC koja je angažovana na trenutno najvećem projektu u Crnoj Gori, izgradnji auto puta Bar-Boljare.
Predstavnici kineske korporacije CRBC u posjeti Opštini Budva
Portal AnalitikaIzvor

Pored predsjednika sastanku su prisustvovali menadžerka Opštine Budva Milena Marović Bogdanović i predstavnica Sekretarijata za investicije Vesna Franeta, dok su ispred CRBC-a prisustvovali direkotr sektora za investicije i marketing Zhang Lei i zamjenik direkotra Samir Hadžić sa saradnicima.

-Kako je CRBS korporacija koja ima višestruk dijapazon djelovanja koji se odnosi kako na krupna investiciona ulaganja, tako i na različite infrastrukturne i turistički atraktivne projekte, incirali su sastanak sa Popovićem upravo prepoznavši Budvu kao grad sa izuzetnim potencijalima za ulaganja. Menadžerka Opštine Budva, Milena Marović Bogdanović upoznala je predstavnike CRBC-a sa projektom budvanske zaobilaznice, tačnije sa predlogom dvije potencijalne trase ove zaboilaznice, koja trenutno predstavlja najznačajniji projekat za Budvu, a čija bi izgradnja znatno rasteretila saboraćaj u centru grada posebno u ljetnjim mjesecima, navodi se u saopštenju Opštine Budva.

Predstavnica Sekretarijata za investicije Vesna Franeta predstavila projekte izgradnje žičare od hotela “the Queen of Montenegro” do naselja Brajići i šetališta “Lungo mare”.

Predsjednik Opštine Budva Srđa Popović predstavio je postrojenje za zbrinjavanje otpadnih voda u naselju Vještica kao najveći investicioni projekat u Budvi, ali i upoznao predstvanike CRBC-a sa projektima koje Opština Buvda planira da realizuje u budućnosti.

Takođe na sastanku je bilo riječi o projektu opremanja Dnevnog centra za djecu i omaldinu sa smetnjama u razvoju i mogućnostima izgradnje muzičke škole, novog gradskog vrtića, pasarela na gradskom bulevaru i sl.

Predstavnici CERC-a najavili su da će u okviru korporacije formirati Tim koji će se baviti dokumentacijom i projektom zaboliaznice oko Buvde i da će razmotriti mogućnosti doniranja sredstava za sve projekte u Budvi koji im se kroz buduću komunikaciju učine zanimljivim.

    

Portal Analitika