Košarka

KSCG: Budva domaćin turnira veterana

Budva će od 18. do 20. septembra biti domaćin prvog međunarodnog košarkaškog turnira za veterene Montenegro Maxi basketbal 2015. Turnir, čiji su organizatori muški košarkaški klub Montenegro veterani i ženski košarkaški klub Montenegrine, okupiće 12 ekipa u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji.
KSCG: Budva domaćin turnira veterana
Portal AnalitikaIzvor

U muškoj konkurenciji, u kategoriji od 40 do 45 godina nastupiće osam ekipa podijeljenih u dvije grupe, dok su u kategoriji preko 45 godina prijavljena četiri tima. Prema propozicijama, u grupi igraće se po sistemu svako sa svakim.

U kategoriji od 40 do 45 godina pobjednici grupa igraće u finalu za trofej, dok će se drugoplasirani boriti za treće mjesto. U kategoriji preko 45 godina najuspješnija ekipa nakon tri odigrana kola biće ujedno i pobjednik turnira. Na turniru će pored timova iz Crne Gore, nastupiti i ekipe iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Turske i Italije.

Direktor turnira Maksim Gegović kazao je da su se napokon odlučili da organiuju turnir nakon što su više od deset godina učestvovali na mnogo sličnoh takmičenja, evropskih i svjetskih šaampionata. On je podsjetio da je crnogorska selekcija veteerana trostruki sevropski prvak u kategoriji od 35 do 40, a bronzana na šampionatu svijeta.

“Žao nam je što su nam ekipe iz Ukrajine i Rusije otkazale. Imam potvrđen dolazak ekipa iz Beograda, Novog Saada, Splita, Šibenika Ljubljane i Tuzle. Biće zastupljeni svi sa prostora bivše Jugoslavije, osim iz Makedonije. Imaćemo priliku da na djelu vidimo bivše košarkaške asove, reprezentativce, Vlada Šćepanovića, Gavrila Pakovića, Gorana Boškovića, Dragana Vukčevića, Nebojšu Bogavca, Sava Đikanovića. Imamo informaciju da u turskoj ekipi igraju dva bivša reprezentativca", kazao je Gegović na konferenciji za novinare.

Kapiten ŽKK Montenegrine, bivša crnogorska košarkašica, Mirjana Sekulić, kazala je da je klub osnovan prije četiri–pet godina i da ga većinom čine bivše košarkašice Budućnosti.

“Išle do sada na turnirima biše SFR Jugoslavije. Ljubav prema košarci nas je spojila, vezala oko košarke, jer kada se neko jednom bavi sportom on je uvijek sportista. U ženskoj konkurenciji, u kategoriji preko 35 godina, učestvovaće ekipe iz Noog Sada, Beograda i Ljubljane, kao i dva tima iz Podgorice", kazala je Sekulić, sada tim menadžer ženske seniorske reprezentacije Crne Gore.

Kapiten muškog crnogorskog tima koji će nastupiti na turniru, Gavrilo Pajović kazao je da su osnova svih veteranskih turnira druženje i upoznavanje ne samo sportski.

"Već na prvom turniru imamo odličan odziv ekipa. Nadam se da će postati tradicionalan i da će biti sve jači. Mi ćemo na terenu sve učiniti da ostvarimo što bolji rezultat, ali najbitnije je da budemo dobri domaćini", kauao je Pajović, bivši košarkaš, a sada sportski direktor Budućnost Volija.

Utakmice će biti odigrane u Mediteranskom sportskom centru i Sportskom centru Rea.

(Mina)

Portal Analitika