Politika

DF: Medijska haranga na Andriju Jovićevića, zavjerama neće spriječiti proteste

To što Specijalno državno tužilaštvo provjerava da li je postojao plan za atentat na crnogorskog premijera Mila Đukanovića krajem 2007. godine, Demokratski front naziva medijskom harangom na Andriju Jovićevića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova i jednog od lidera nekadašnjeg Bloka za zajedničku državu Srbije i Crne Gore.
DF: Medijska haranga na Andriju Jovićevića, zavjerama neće spriječiti proteste
Portal AnalitikaIzvor

Naime, nakon skoro osam godina specijalni tužilac Milivoje Katnić počeo je provjere informacija bivšeg službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Vasilija Mijovića da je navodno bivši ministar policije Andrija Jovićević od njega lično tražio da za račun tadašnjih visokopozicioniranih srpskih političara organizuje likvidaciju Đukanovića.

U DF-u tvrde da je ova akcija pokrenuta odmah nakon što je javnost upoznata sa tim da je Jovićević bio jedan od najozbiljnijih kandidata za čelnu funkciju u DF prije dolaska Miodraga Lekića.

"Ne čudi nas režimska medijska haranga na Andriju Jovićevića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova i jednog od lidera nekadašnjeg Bloka za zajedničku državu Srbije i Crne Gore, jer smo svjesni da imamo posla sa političkom organizacijom koja je odavno svoje partijske organe izmjestila u prostorije ANB-a. Ta akcija je pojačana u susret protestima DF-a otvorenim i brutalnim napadom na ovoga čovjeka, kome iz tih centara pokušavaju da pripišu sve i svašta", kazali su u ovoj partiji.

Poručuju da ih ova medijska haranga neće pokolebati.

"DF ni najmanje neće pokolebati najnovija režimska kampanja i pokušaji zastrašivanja ljudi, a sve u cilju da se pričama o nekakvim zavjerama i intrigama utiče na masovnost skupa, odnosno da se spriječi dolazak dijela nezadovoljnih građana Crne Gore u Podgoricu. Sve što DF zna o Andriji Jovićeviću odnosi se na njegov poznati porodični pedigre i lične kvalitete sa kojim on raspolaže kao čovjek i kao političar, a pošto je predmet najbrutalnijih napada režima, i to nam takođe mnogo govori", kazali su u DF-u.

Očigledno je, tvrde oni, da je povezivanje Andrije Jovićevića sa DF-om izazvalo veliku nervozu unutar režima.

"I odatle ovakve podlosti, što nije bio slučaj kada su bili u pitanju neki drugi iz opozicije, a za koje je režim procjenjivao da mu ne predstavljaju neku veliku političku opasnost i da nemaju previše hrabrosti da ugroze dugogodišnju vladavinu jedne partije. Sa druge strane, Andrija Jovićević, čak i po procjenama režima, pripada drugoj vrsti političara, koje odlikuje hrabrost i nepokolebljivost. DF očekuje da ga režimska medijska haranga neće ni najmanje pokolebati u slučaju da donese odluku da se u budućnosti aktivno uključi u društveno-politička dešavanja Crne Gore", zaključuju u DF-u.

Izvor: cdm.me

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Analitičar
17.09.2015. 01:12

Niko se toliko ne samokuraži kao vječiti luzeri iz DFa. I samo maštaju o tome kako će se DPS sam urušit... a oni valjda ujašat na bijelu konju?

0
0
G Guest_64098
16.09.2015. 14:26

Tako su govorili i za pokojnog Zorana Dindjica . Na kraju ce vojvoda i Meda Zemunac ustvrditi da je u slucaju Zorana Djindjica u pitanju samoubistvo . E sram vas bilo sramotni gibanicari . Gadno je vise gledati i slusati Medu Zemunca kako se bori za poslanicki imunitet jer zna sta ga ceka ako ostane bez poslanickog mjesta ..

9
2
G Guest_85955
16.09.2015. 14:24

Čist dogovor DPS-a i DF-a.

1
7