Zabava

S njim nema budućnosti: 4 dobra razloga za momentalni raskid

Ako nemate odgovor na pitanje kuda vaša veza vodi, onda je kucnuo čas.
S njim nema budućnosti: 4 dobra razloga za momentalni raskid
Portal AnalitikaIzvor

Ljubav je čudna stvar. Ponudi vam toliko toga lijepog i bezbrižnog, stavi vam ružičaste naočare pa ste često nemoćni da primijetite realnu situaciju. Međutim, kada se dese situacije da sa oblaka padnete pravo na hladan beton i vidite stvari onakve kakve zaista jestu kreće košmar i pitanje: "Gdje sam do sada bila i šta sam radila"? 

Poslije nekoliko mjeseci skladne veze i ljubavi, slijedi logično pitanje: "Kuda ovo vodi?". Odgovor koji svi očekujemo je da osoba sa kojima dijelimo zajedničke trenutke ili postelju poželi sa nama i budućnost. Naravno, da ne očekuješ da ti ponudi čitav plan vaše bliže ili dalje budućnost, ali dovoljan je mali znak, mala pažnja da on tebe želi kao svoju saputnicu u mjesecima ili godinama što slijede. 

Ukoliko primijetite da ne znate kuda plovi brod na kojem ste ili da vaš gospodin Pravi izbjegava takve razgovore i na svako pitanje dobijete nesiguran odgovor"Ne znam", moramo da vas obavijestimo da ste u velikom problemu. 

Potrošeno vrijeme ne možete da vratite, kao ni uspomene, a ako na vrijeme spriječite da loša veza postane gora, veće su šanse za vaš oporavak. 

Zato pogledajte neke od nazanaka da ste u vezi koja neće imati nikakvu budućnost (iako joj se nadate) i da je vreme da mu kažete zbogom (koliko god to gadno zvučilo). 

1. Osjećate se usamljeno u vezi 

Ima li goreg osjećaja od onoga kada znate da imate partnera pored sebe, ali osjećate se kao da ste najusamljenije biće na svijetu. Problem je što on daje sebe u mrvicama i vi vremenom postajete zavisni bez obzira što u vezi nije bajno. On postaje kao droga koja škodi, ali je potrebna da preživiš. Stalno se nadate boljem i pronalazite sitnice da je njemu stalo i da će se situacija promijeniti, a stanje usamljenosti postati prošlost. Nažalost, istina je drugačija. Osjećajsamoće i zapostavljenosti ne liječi se tako lako, to je prvi znak da osobi pored vas nije dovoljno stalo, jer da jeste ne bi dozvolila da do tog osjećaja dođe. 

2. Gubite samopouzdanje 

Kada dobijate samo mrvice nečije pažnje i vremena, ne možete a da se ne zapitate da li je možda u vama problem! Kako vreme prolazi, a situacija se ne menja vaše samopuzdanje će izvući najdeblji kraj! Zapamtite da zaslužujete onoliko koliko dajete. 

3. Nemate planove za budućnost 

Ukoliko poslije nekog vremena shvatate da nikada sa njim nećete imati ono što želite i izbjegava priče o budućnosti, vrijeme je sa prestanete da gubite svoje vreme. Posle samo 6 mjeseci par treba da se zapita šta dalje, a poslije skoro 2 godine veze tačnu viziju da li to jeste ono pravo ili nije. Nemojte da dozvolite da budete sa nekim ko te nema u planovima jer to znači samo jedno: ne voli vas i nije mu stalo do vas. 

4. Ne ostavljate mjesta za Gospodina Pravog, ako se još uvek borite za pogrešnog 

Kada svu svoju energiju usmjerite na dečka koji vas ne zadovoljava psihički i fizički, ali nastavljate da se viđate sa njim, zatvarate mogućnosti da se Gospodin Pravi pojavi. Važno je da prepoznate na vrijeme da li vrijedi da se borite za dečka koji ne umije da ispoštuje sve tvoje potrebe. Koliko god da ga volite i pokušavate da ga promijenite, zapamtite da je nekad bolje zatvoriti jedna vrata jer postoji mogućnost da otvorimo druga. Ukoliko zaista želite pravu ljubav u svom životu, ne trošite vrijeme na popravljanje i mijenjanje osoba koji vas ne zaslužuju. (Super Žena)

Portal Analitika