Marketing

Plantaže: U okviru omaža drugarici Broz premijera vina za dušu

Sjutra će, u okviru multimedijalnog spektakla pod nazivom “ Drugarica Broz - omaž ženi i jednom vremenu“, koji počinje u 21 sat na Trgu Republike, biti održana promocija novih vina kompanije “13. Jul Plantaže” pod nazivom “Pro Anima”, za sve goste revije, saopšteno je Portalu Analitika.
Plantaže: U okviru omaža drugarici Broz premijera vina za dušu
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kompanija “13. Jul Plantaže” je podržala ovaj svojevrsni multimedijalni projekat  autorke Seke Martinović, koji će u režiji Draška Đurovića biti prikazan u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta, a nakon oficijelnog programa će za sve posjetioce i učesnike biti priređena premijerna degustacija  i promocija novih vina Pro Anima. Pozivnice za degustaciju će biti podijeljene u toku revije, svim zvanicama.

Vjerujući u kvalitet internacionalnih sorti chardonnay, sauvignon, pinot blan...koje se gaje na Ćemovskom polju, kao i snagu crnogorskog podneblja, kompanija “13. Jul Plantaže” je kreirala novu liniju vina “Pro Anima”, koja su nastala u traganju za najboljim teroarom koji će davati vina koja će biti najbolji izraz onoga što Ćemovsko polje ima da ponudi. Zato su ova vina za dušu i posebne trenutke.

„Pro Anima Pinot Blanc“ je vrhunsko bijelo vino, proizvedeno od pažljivo, ručno biranih grozdova pino blanca. Berba je obavljena u ranim jutarnjim časovima što je doprinijelo očuvanju sortnih aroma, među kojima dominiraju arome citrusa i ananasa sa delikatnim začinskim tonovima, koji nagovještavaju izuzetan spoj svježine i elegancije.

Vino je zlatno žute boje, sa zelenkastim odsjajem, prefinjene voćne arome citrusa, jabuke i ananasa, na ukusu izbalansirano, mekano i kompleksno, sa dugom završnicom, pa se ističe kvalitetom i punoćom.

„Pro Anima Chardonnay - Sauvignon 2014“ je vrhunsko bijelo vino pažljivo kreirano od chardonnay-a, oplemenjenog diskretnim notama  sauvignon blanc-a.

Internacionalne sorte za proizvodnju bijelih vina chardonnay i sauvignon blanc daju odličan  kvalitet  grožđa na Ćemovskom polju. Savremenom tehnologijom prerade  grožđa  nastalo je i ovo vino za dušu.  U vinu dominiraju prefinjene  arome citrusa i tropskog voća sa finim začinskim tonovima koji daju vino izuzetne svježine. Na ukusu elegantno i harmonično,  sa slasnom i dugom završnicom.

Portal Analitika