Košarka

Skajls: Vučević igra najinteligentnije

Skot Skajls, novi trener Orlando Medžika, opširno je analizirao igru crnogorskog centra Nikole Vučevića, prvog strijelca i skakača svog tima u NBA.
Skajls: Vučević igra najinteligentnije
Portal AnalitikaIzvor

Opisao ga je kao najinteligentnijeg centra u NBA. Skajls je prošle sedmice najavio da planira da Vučeviću povjeri još makar pet šuteva u prosjeku po meču u sezoni pred nama i učini ga jednim od igrača sa najboljim ofanzivnim učinkom u ligi. Juče je Skajls za zvanični sajt NBA i Orlanda govorio koliko Baranin čini boljim ostale igrače Orlanda na terenu.

- Prvo, perfektno koristi situacije kada su igrači na spoljnjim pozicijama dobro čuvani. Odlično se otvara za pas, tako da je sigurna opcija za bilo kog od ostalih igrača, poput Harisa i Oladipa, da mu dodaju loptu ukoliko sami ne mogu da završe prodor ili šutnu – rekao je Skajl.

Potom ja analizirao konkretne akcije.

- Sa Vučevićem na terenu možete da bez problema izvodite najjednostavnije akcije ,,dva na dva“, poput pik-en-rola. Toliko inteligentno i prirodno prepoznaje, u sekundi i magnovenju , koji izbor treba napraviti, kome i kako dodati loptu ili otvoriti prostor saigraču za prodor, da je to odraz nevjerovatne košarkaške inteligencije rekao je Skajls.

Takođe je analizirao i situacije kada je Crnogorac u direktnom duelu sa nekim od najvećih zvijezda današnjice, poput Pau Gasola ili Entonija Dejvisa.

- Jako rijetko griješi u smislu da pruža šansu protivnicima da ga blokiraju. Tu je jako bitno znati kada ste u situaciji da možete da izgurate protivnika, a kada možete fintirati, napraviti ,,lažnjak“ za otvoreniji šut. To Nikola radi veoma prirodno, što je posljedica i rada i talenta. Gledao sam fizički dominantnije centre koje je uspijevao izgurati i najbolje i najiskusnije kojima bi ,,prodao“ fintu prije šuta – zaključio je Skajls.

Takođe, novi trener Medžika još jednom je istakao da Vučevića vidi kao glavnu ofanzivnu opciju u sezoni pred nama. 

Portal Analitika