Turizam

Bruk: "Svetac" će raditi do 1. novembra

Na Svetom Stefanu i u Vili „Miločer“ posjeta je rekordna ove godine. Čak i najskuplji apartman na Svetom Stefanu, u kojem je nekada gostovala Sofija Loren i gdje prenoćište u špicu sezone košta 4.200 eura, popunjen je od 15. juna do 20. septembra. Preostalih desetak dana septembra i u maju cijena ovog prepoznatljivog apartmana je 3.000 eura, rekao je za Pobjedu Kevin Bruk, generalni menadžer kompanije Aman Sveti Stefan, koji već četvrtu godinu živi u Budvi.
Bruk: "Svetac" će raditi do 1. novembra
Portal AnalitikaIzvor

On kaže da popunjenost prate i finansijski rezultati koji su premašili planirane tako da su veoma zadovoljni.

„Imamo veoma dobru sezonu i najveći špic nam je bio u julu i avgustu. Vrijeme je dobro, pa nam je posjeta odlična i u septembru. Kako smo i očekivali, do oktobra smo takođe puni. Finansijski rezultati su veoma dobri. Budžet smo nadmašili tako da je definitivno ova godina bila uspješna za nas. Prvog oktobra zatvaramo ostrvo i nadamo se da ćemo u Vili „Miločer“ uspješno provesti zimu“, kazao je Bruk.

On se nada da će ostrvo iduće godine otvoriti mjesec dana ranije, odnosno 1. aprila.

 „Imamo 50 soba na ostrvu, osam soba u Vili „Miločer“, šest restorana, tri plaže i spa centar“, rekao je Bruk, navodeći da će „Svetac“ raditi do 1. novembra.

Sobe su podijeljene u devet kategorija, zavisno od kvadrature i pogleda, jer je svaka kuća različita. Tako da je spektar cijena, kako navodi, od 1.000 do 4.200 eura.

„Za 20 eura po osobi može se obići ostrvo dva puta dnevno, ali je ograničeno na 10 osoba zbog konstantne popunjenosti hotela. Na ostrvu se može zakazati i večera gdje se prave rezervacije jer je limitirano zbog prostora“, kazao je Bruk.

Na Svetom Stefanu 90 odsto radnika je iz Crne Gore, što je i jedan od, kako naglašava Bruk, njihovih prioriteta kada je zapošljavanje u pitanju.

Portal Analitika